Смотра кумова у Горачићима 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Смотра кумова у Горачићима
Trenutno na sajtu: 487       |       Podeli:
10.06.2017 | 0 коментар(а)



Горачићи - Зна се да је најбољи пријатељ у свакој животној ситуацији кум. Међутим, кад је у питању кумовијада они су тад и партнери у спортским такмичењима
Фото: ГЗС

како би показали да су бољи од других које је такође везало пријатељство за цео живот. Власто Бујишић је претходне године овде и упознао свог кума са којим се ове године такмичи.

 

Фото: ГЗС

“Чуо сам за ову манифестацију и дошао да видим како то све изгледа, међутим упознао сам изванредног човека са којим сам остао у контакту и након Кумовијаде, тако да смо се окумили и заједничким снага покушавамо да освојимо ласкаву титулу”, прича Бујишић.

Драгачевска смотра која слави кумство проткела је уз богат културни програм, а да такмичари И бројни гости из регина не остану гладни побринуле су се домаћице које су се такмичиле у спремању домаће гибанице.

Жири није имао једноставан задатак, али је био јасан које то критеријуме традиционалана пита мора да испуни како би добила епитет најбоље.

“Најбитније је расположење домаћице. а затим и састојци који иду. Домаћа јаја и свеже млеко су обавезни, затим да није ни преслана, а ни неслана. Нити прпечена, а ни непечена. Иако звучи компликовано, ми као стручњаци већ на први поглед можемо да закључимо каквог су укуса”, истиче Стамбол Гештамов, председник жирија и шеф кухиње еминентног београдског ресторан “Цроwн плаза”

Члан организационог одбора манифестације и оснивач ПЕП-а, Душан Цогољевић, И С подсећа да је Сабор кумова поред промовисања обичаја кумства и спорта, усмерен и на промовисање туризма на Јелици.

“Горачићи заиста имају шта да понуде кад је туризам у питању и циљ нам је да се надјемо на туристичкој мапи Србије. Кумовијада је манифестација на којој ћемо и даље да радимо и трудићемо се да још више обогатимо њен сдражај”, истакао је Цогољевић.

Фото: ГЗС

Поред дружења, победници такмичења понеће И ласкаву титулу “најбољи кумови”

На Сабору кумова организован је и ревијални стонотенски меч између СТК Банат из Зрењанина и студената Високе школе за пословну економију и предузетништво. За СТК Банат из Зрењанина игра Илија Несторовић који је вицешампион Балкана и првак Србије.

Фото: ГЗС

У склопу манифестације, у сарадњи са шаховским клубом "Јелица ПЕП", у недељу, организује се отворени викенд турнир "Драгачево 2017".

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.602.797 посета
Тренутно на сајту: 488 посетилац(a)