Тужилаштво тражи осам година затвора за бахатог возача који је усмртио студента из Чачка док је прелазио улицу 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Тужилаштво тражи осам година затвора за бахатог возача који је усмртио студента из Чачка док је прелазио улицу
Trenutno na sajtu: 489       |       Podeli:
10.04.2023 | 0 коментар(а)



Чачак, Београд - Прво основно јавно тужилаштво у Београду поднело је Првом основном суду у Београду оптужни предлог против М.Н. (23)



због постојања оправдане сумње да је учинио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја. Тужилаштво је предложило да суд након одржаног главног претреса окривљеног М.Н. огласи кривим и осуди га на казну затвора у трајању од осам година, као и да му изрекне меру безбедности забране управљања моторним возилом у трајању од пет година, које кривичне санкције су максималне предвиђене санкције за кривично дело које је окривљеном стављено на терет.

- Оптужним предлогом окривљеном М.Н. је стављено на терет да се дана 07.12.2022. године у Булевару краља Александра, у насељу где је дозвољена брзина 50 км/х, кретао брзином од око 122 км/х и вршио претицање возила преко неиспрекидане уздужне линије користећи траку намењену за кретање возила из супротног смера, при чему на пешачком прелазу брзину возила није прилагодио тако да може безбедно да пропусти пешаке који су већ ступили на пешачки прелаз, те је нагло скренуо удесно и возилом којим је управљао ударио пешаке, оштећене М.Л. и М.В.Л. који су коловоз Булевара краља Александра прелазили на обележеном пешачком прелазу, услед чега је оштећени М.Л. задобио повреде од којих је преминуо на лицу места, а оштећена М.В.Л. тешку телесну повреду - саопштено је из тужилаштва.
Окривљени М.Н. је приликом саслушања у тужилаштву негирао извршење кривичног дела, наводећи да је морао нагло да скрене и да дода гас да не би ударио пешака који је кренуо да прелази коловоз, па када је желео да се врати у своју траку изгубио је контролу над возилом и осетио ударац.

- У току поступка су испитани сведок оштећена М.В.Л. и два сведока очевица догађаја, извршено је вештачење техничке исправности моторног возила, саобраћајно-техничко вештачење од стране комисије судских вештака, као и два судско-медицинска вештачења, за оштећене М.Л. и М.В.Л. а прибављени су и други материјални докази - додаје се у саопштењу Првог основног тужилаштва.

У стравичној несрећи, подсетимо, настрадао је студент из Чачка Михајло Лечић, и то док је прелазио улицу држећи за руку своју девојку.

ГЗС/Курир




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


student cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.632.864 посета
Тренутно на сајту: 490 посетилац(a)