Велика хуманитарна акција за сиромашну децу и породице града Чачка „Нека се свако дете радује Божићу 


Radmilo Mišović - Srbija je u opasnosti, Čačak na prekretnici, ne smemo dozvoliti da ga vrate nazad neodgovorni politikanti              U Srbiji danas promenljivo oblačno i vetrovito, sa temperaturama do 24              Održana tribina naprednjaka u Donjoj Trepči             

 
Велика хуманитарна акција за сиромашну децу и породице града Чачка „Нека се свако дете радује Божићу
Trenutno na sajtu: 459       |       Podeli:
09.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Ове године по девети пут у Чачку се реализује велика хуманитарна божићна акција

под називом „Нека се свако дете радује Божићу".


Идејни творац и особа која је покренула ову акцију је господин Игор Јеринић у сарадњи са Колом српских сестара - Чачак.


Млади господин Игор Јеринић је свој сан да за Божић, наш највећи празник када је свака породица на окупу не сме бити породица које седе за празном трпезом, пренео на Коло српских сестара „Надежда Петровић“ – Чачак, а реализацији ове акције придружили су се и Удружење „Весела дружина“ - Чачак и Удружење „Ред змаја жена Србије - Свод“ - Чачак.


Акција почиње 10. децембра, а трајаће до 05. јануара идуће године.
Подела пакета биће 05. јануара у просторијама Кола српских сестара Надежда
Петровић у Чачку, у скалду са прописаним ковид мерама због избегавања гужви ради заштите грађана.


Акција се ове године спроводи под слоганом: „Буди човек, не само у доба короне".


У з цитат Александра Станкова: „Ових дана поново не морамо ништа, не морамо нигде да стигнемо на време, ништа да завршимо што пре, да купимо, платимо, одемо на састанак, урадимо ово или оно. Ових дана седимо код куће, сами, са породицом, са децом. Са зебњом се прате вести, мислећи само на једно - да корона не закуца на наша или врата наших најмилијих. То је једино што желимо и све што нам је битно. Живот, какав смо знали, стао је. Да ли је то и уопште и био живот? Док се неки боре за опстанак, други јуре за још лагоднијим животом. Нема средине, јер је овако данас подељен свет. Не постоји живот без притиска новца. Заборавили смо се као људи.

Природа, Бог, космичка правда или нешто четврто решило је да направи ресет и подсети нас на једине праве вредности - породицу, љубав и слободу. Неки, на жалост, то широм света плаћају главом, али остали почињу да схватају. И поред тога, ових дана, притиснути муком и под претњом короне, будимо људи".


Руски Епископ Тихон Шевкунов је рекао:


"У животу сам често био у прилици да ми се људи исповедају пред смрт. И никада, у тим исповестима, људи нису жалили што нису зарадили још неки милион, што нису изградили раскошну кућу, што нису имали успеха у послу. Не, у тим тренуцима људи су се кајали, пре свега, зато што су пропустили да ураде нешто добро, да помогну својим родним, блиским људима, чак и случајним познаницима. И још нешто, што је мучило скоро све на самрти је то што нису посветили довољно пажње - својој деци."
Вирус ће једном да прође. Баш као што су прошле друге пандемије, катастрофе и ратови.


Солидарност међу нама, која је нестала, поново је пробудила корона. Никада немојмо да ово заборавимо.


Циљ акције је да се за сиромашну децу обезбеде божићни пакетићи са храном, слаткишима и играчкама, а за породице које су у стању социјалне потребе, вишечлане породице и појединим пензионерима који имају мале пензије обезбеде пакети хране и средстава за хигијену. Намера нам је да на овај велики хришћански празник не буде породица које седе за празном трпезом.


Девету годину се окупљамо са циљем да нашим суграђанима који се налазе у тешкој економској ситуацији помогнемо и улепшамо празнике.


Спискове са најугроженијим чачанским породицама обезбедила је Хуманитарна организација „Коло српских сестара Надежда Петровић", Чачак, у чијим просторијама се деле пакетићи. Ово је највећа акција овог типа која се одржава у моравичко - рашком региону. Прошле године подељено је 2000 пакета.


Ове године корона је закуцала на свачија врата. Гладних је сваким даном све више.
Имамо увећани број људи којима је потребна помоћ па тако имамо потребу за већим бројем пакета. Време је да закопамо ратне секире, заборавимо све сукобе, и удружимо се за свеопште добро. Божић је време праштања. Својим радом жеља нам је да пробудимо емпатију и ујединимо људе и компаније око овог племенитог циља, да је омасовимо и укључимо што више друштвеноодговорних компанија и појединаца.
Цела акција биће пропраћена путем дигиталних медија на друштвеним мрежама ФБ и Инстаграм, као и средствима јавног информисања, wеб порталима, штампи и ТВ.


Како се ви можете укључити?


У овогодишњој, као и у протеклим акцијама, средства ће се прикупљати међу пословним субјектима, односно компанијама у храни, средствима за хигијену, слаткишима, играчкама, новцу и услугама као и међу грађанима. Циљ ове акције је да кроз масовну солидарност прикупи што већу количину донација, док висину и врсту поклона одређују сами донатори. Акцију подржавају грађани, али и велики број чачанских предузетника и компанија.


Компаније и физичка лица се у акцију могу укључити:

- донацијом производа (храна, средства за хигијену, слаткиши, играчке) коју можете донети у просторије Кола Српских Сестара у улици Цара Лазара 33,Чачак 

- уплатама на жиро рачун 155 – 24079 – 38 Халк Банка, са назнаком да је за Божићну хуманитарну акцију.Контакт особе

Игор +381 60 202 46 24 - идејни творац хуманитарне акције и главни организатор
Бојана +381 348 9000 - председница Кола српских сестара "Надежда Петровић", Чачак
Тања +381 63 687 213 - ПР манагер (социалне мреже и односи са јавношћу)
Да човек човеку буде човек!

ГЗС




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BOZICNA HUMANITARNA AKCIJA CACAK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.131.611 посета
Тренутно на сајту: 460 посетилац(a)