Бошко Обрадовић осуђује изјаву функционера СНС у Чачку 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Бошко Обрадовић осуђује изјаву функционера СНС у Чачку
Trenutno na sajtu: 323       |       Podeli:
07.12.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Приликом синоћног гостовања у Дневнику западне Србије Александра Максимовића, члана Главног одбора СНС,



лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић огласио се саопштењем које ГЗС преноси у целости.
" Високи функционер ГО СНС у Чачку и заменик председника скупштине града изнео је скандалозне тврдње да у редовима СНС „има доста људи који су спремни да седну у своја возила и да улете у ту масу” – мислећи на суботње окупљање на блокади саобраћаја у Прељини. Он је позивајући се на велики број чланова СНС изјавио да „само 1% тих људи да се појави разбили би то и однели би их као да не постоје.


Гостовање Александра Максимовића, члана Главног одбора СНС у Дневнику западне Србије, Фото: Принтскрин

Ово не само да је узнемирило јавност у нашем граду већ представља јавно изречену претњу по безбедност грађана и јавни ред и мир. Позивамо Полицијску управу града Чачка да хитно реагује и приведе Максимовића ради сазнања о којим се лицима и плановима о вршењу насиља и покушаја масовног убиства ради. Уколико би дошло до најављених тешких и опасних инцидената од стране неодговорних чланова СНС у Чачку, последице могу бити фаталне по живот грађана. Такав сценарио, који Максимовић јавно директно најављује и прижељкује, мора бити спречен а они који га планирају кривично гоњени. У супротном, сва одговорност биће на надлежним истражним органима, пре свега тужилаштву и полицијској управи града Чачка због неадекватног превентивног деловања.
Овакви иступи појединаца у политичком животу нашег града су апсолутно недопустиви и морају бити строго кажњени. Тражимо моменталну смену заменика председника скупштине града Чачка Александра Максимовића који је на овај начин спреман да се обрачуна са грађанима и да их лиши чак и живота. Програмско опредељење Српског покрета Двери је да је Закон о лустрацији као правни инструмент један од кључних елемената да би дошли до толико жељене промене комплетног политичког система у Србији. То значи да би политички прелетачи од Г17+ до СНС попут Максимовића морали да буду лустрирани, односно да им буде забрањено обављање било какве јавне функције у будућности. Али, до промене власти и лустрације потребно је зауставити овако опасне планове за буквалну ликвидацију мирних и ненасилних учесника народних протеста у Прељини који имају више него оправдане захтеве да се заустави отварање рудника литијума од стране по злу чувене стране мултинационалне компаније „Рио тинто” и спречи еколошка катастрофа и негативне последице по здравље грађана. Позивамо грађане Чачка и околине да се поново видимо на новој трочасовној блокади у суботу, 11. децембра у 14 часова у још већем броју и да истрајемо у нашим захтевима, упркос оваквим скандалозним покушајима претњи и застрашивања од стране власти, наводи се у саопштењу Српског покрета Двери.


Рогановић био позван да гостује заједно са Максимовићем


Иначе, за гостовање у Дневнику западне Србије у којем је гостовао и Максимовић, синоћ је био позван и председник Градског одброра доктор Рогановић, где би у директоном разговору са Максимовићем могао да изнесе своје мишљење. Међутим, он је казао да због заузетости није био у ситуацији да заједно са Максимовићем гостује у студију.

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dzs aleksandar maksimovic bosko obradovic dveri

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.833.699 посета
Тренутно на сајту: 324 посетилац(a)