Одлука Апелационог суда у Београду 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Одлука Апелационог суда у Београду
Trenutno na sajtu: 361       |       Podeli:
12.10.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Апелациони суд у Београду донео је пресуду којом се потврђује одлука Вишег суда у главном граду по тужби Стојана Марковића и Биљане Јованић Марковић

против Привредндог друштва „Глас западне Србије” и одговорног уредника медија „Глас западне Србије” Гвоздена Николића, такође из Чачка, ради накнаде штете у вези објављивања информација.

У пресуди се наводи:
„Изреком побијане пресуде Вишег суда у Београду П3 226/20 од 8. 11. 2021. године, у ставу првом, усвојен је тужбени захтев тужилаца и утврђено да је тужени Гвозден Николић, одговорни уредник медија „Глас западне Србије” објављивањем забрањених информација у тексту од 9. 6. 2020. године „Члан вибер групе на протесту фудбалера у Чачку” и у тексту од 2. 7. 2020. године „Стојан Марковић посетио производне погоне Компаније Слобода”, повредио право на достојанство личности - част и углед тужилаца.
Ставом другим изреке делимично је усвојен тужбени захтев тужилаца и обавезани су тужени Привредно друштво „Глас западне Србије” д.о.о. и Гвозден Николић, као одговорни уредник медија „Глас западне Србије”, да тужиоцу Стојану Марковићу на име накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове због повреде достојанства личности, части и угледа објављивањем забрањених информација у медију „Глас западне Србије”, у тексту од 9. 6. 2020. године „Члан вибер групе на протесту фудбалера у Чачку” и у тексту од 2. 7. 2020. године „Стојан Марковић посетио производне погоне Компаније Слобода”, солидарно исплате износ од 60.000,00 динара, са законском затезном каматом од дана пресуђења па до исплате и обавезани су да тужиљи Биљани Јованић Марковић на име накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове због повреде достојанства личности, части и угледа, објављивањем забрањених информација у медију „Глас западне Србије”, у тексту од 9. 6. 2020. године „Члан вибер групе на протесту фудбалера у Чачку”, солидарно исплате износ од 40.000,00 динара, са законском затезном катаом од дана пресуђења па до исплате.
Ставом трећим изреке одбијен је тужбени захтев тужиоца Стојана Марковића у делу преко досуђених 60.000,00 динара па до тражених 250.000,00 динара, за износ од још 190.000,00 динара са припадајућом каматом и захтев тужиље у делу у коме је тражила накнаду нематеријалне штете преко досуђених 40.000,00 динара па до тражених 250.000,00 динара за износ од још 210.000,00 динара са припадајућом каматом.
Ставом четвртим изреке обавезан је тужени Гвозден Николић, одговорни уредник „Глас западне Србије”, да о свом трошку објави увод и изреку ове пресуде у медију „Глас западне Србије”, без коментара и без одлагања, најкасније у другом наредном броју од дана правоснажности пресуде, док је у преосталом делу у којем је тражено објављивање образложења одлуке тужбени захтев одбијен као неоснован.
Ставом петим изреке обавезан је тужени Гвозден Николић, одговорни уредник медија „Глас западне Србије”, да уклони текстове од 9. 6. 2020. године „Члан вибер групе на протесту фудбалера у Чачку” и од 2. 7. 2020. године „Стојан Марковић посетио производне погоне Компаније Слобода” са интернет портала Глас западне Србије.
Ставом шестим изреке обавезани су тужени да тужиоцима солидарно накнаде трошкове парничног поступка у износу од 91.500,00 динара.”

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.479.874 посета
Тренутно на сајту: 361 посетилац(a)