Ovo su najlošije rangirana srpska jela prema „Tejst Atlasu” 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Ovo su najlošije rangirana srpska jela prema „Tejst Atlasu”
Trenutno na sajtu: 456       |       Podeli:
03.04.2024 | 0 коментар(а)



Renomirani sajt „Tejst Atlas” objavio je listu najgore rangiranih srpskih jela. Lista je sastavljena



na osnovu ocena posetilaca ovog sajta.

Na prvom mestu liste najgore rangiranih srpskih jela nalaze se rezanci sa makom, poznati još i kao „nasuvo sa makom”. Ovo jelo, posetioci „Tejst atlasa” ocenili su ocenom 3,1.

Drugom mesto zauzimaju mnogima omiljene pihtije. Recept se razlikuje od sela do sela, a na ovom sajtu sakupile su ocenu od 3,2.

Sa ocenom 3,3 na trećem mestu se nalazi leskovačka kavurma. Kako joj i sam naziv govori, ovaj specijalitet srpske kuhinje vezuje se za jug naše zemlje i razlikuje se od kavurme koja se može pronaći po domovima i prodavnicama u ostalim delovima Srbije. Lokalno se još naziva i „sprža”.

Pozicija broj čitiri rezervisana je za poparu, sa ocenom 3,5. Mnogi će reći da ih je ovo prosto jelo od svega dva ili tri sastojka odgajilo. Osnova je uvek ista, a to je hleb, najčešće bajat, dok se drugi sastojak može razlikovati prema ukusu, pa se tako hleb može natopiti mlekom, čajem ili običnomvodoom.

Lenja pita je sa ocenom 3,6 na petom mestu. Iako može biti sa nadevom od višanja, jabuka ili pak sira, najpoznatija je sa jabukama.

Ostalih devet mesta redom su zauzeli:

  1. Riblji paprika
  2. Sprska salata
  3. Proja
  4. Duvan čvarci
  5. Makovnjača
  6. Prebranac
  7. Svadbarski kupus
  8. Čorbast pasulj
  9. Slatko od jagoda

Na kraju, može se zaključiti da je lista „najgore ocenjenih srpskih jela” sastavljena na osnovu ocena nekog, blago rečeno izbirljivog naroda, a to se može zaključiti ako ni zbog čega drugog, onda zbog proje koja se nalazi na ovoj listi, a bez koje ne može proći ni jedan događaj u Srba.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VEST HRANA TASTE ATLAS PROJA KAVURMA DUVAN CVARCI PREBRANAC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.632.407 посета
Тренутно на сајту: 456 посетилац(a)