Све више туриста долази у Ужице, Стари град на литици најпосећенији локалитет 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Све више туриста долази у Ужице, Стари град на литици најпосећенији локалитет
Trenutno na sajtu: 308       |       Podeli:
28.06.2022 | 0 коментар(а)



Ужице – Симбол града на Ђетињи, средњовековни град на брду изнад Ужица, током летње
Стари град на литици најпосећенији локалитет, Фото: РИНА

сезоне отворен је сваки дан осим уторка. То раније није био случај јер је ово здање свим посетиоцима за обилазк било доступно само викедном.

„Сада се повећао број туриста који бирају да обиђу Стари град, број посета премашио је 1500. Посетиоци стижу из читаве Србије, али и из региона. Његова лепота привлачи бројне пролазнике који се возе магистралним путем који преко Ужица води до Црногорског приморја. Још више гостију очекује се током јула и августа”, кажу у ужичкој туристичкој организацији.

Фото: РИНА

Стари град је саграђен у 15. веку и то на стрмој литици изнад реке Ђетиње Некада је био главно српско упориште против Турака, а данас је место које учи историји и са ког пуца величанствен поглед на читав град. У његову реконструкцију уложено је преко 60 милиона динара, а све у циљу побољшања туристичке понуде Ужица који има велики потенцијал а који још увек није довољно искоришћен.

фото: РИНА

„Наш циљ јесте да и Ужице буде уцртано на туристичку мапу Србију, град у коме се задржава а не само пролази ка Златибору, Златару и Црној Гори. Након реконструкције Старог града у плану су и други веома значајни пројекти, Ниховом реализацијом биће заокружена туристичка понуда, јер ће поред Старог града туристи и посетиоци моћи да виде и нашу хидроцентралу на Ђетињи, али и да јединственом у Србији Зеленом стазом стигну до Неолитског насеља. И све уз различите пропратне садржаје”, рекао је за РИНУ Драгољуб Стојадиновић, заменик градоначелнице Ужица.

 


РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


УЖИЦЕ СТАРИ ГРАД ТУРИЗАМ ПОСЕТА

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.469.786 посета
Тренутно на сајту: 308 посетилац(a)