Председник Вучић и његови сарадници, министри, честитали Рамазански бајрам 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Председник Вучић и његови сарадници, министри, честитали Рамазански бајрам
Trenutno na sajtu: 342       |       Podeli:
01.05.2022 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић честитао је Рамазански Бајрам Реису-л-улеми Исламске заједнице Србије и главном муфтији и председнику

мешихата Исламске заједнице у Србији, као и свим верницима исламске вероисповести.

"Уз најискреније жеље да радост великог празника буде надахнуће за сложно деловање на јачању толеранције и даље снажење складних међуверских односа, Вама и свим верницима Исламске заједнице од срца честитам Рамазански Бајрам", навео је Вучић.

 

Чврсто верујем, истакао је председник Србије, да ће Бајрам бити племенити подстицај да у духу заједништва и пријатељства наставимо сложни рад на развоју наше земље, свесни да једино у истинском заједништву можемо да будемо спремни за ваљане одговоре пред изазовима савременог света.

"У исто време, топло Вам захваљујем што сте вашим делима, прожетим порукама вечне и непролазне Божје љубави, допринели свеукупном снажењу наше Републике Србије, на добробит свих наших грађана.

Уз топле жеље за добро здравље, благостање и срећу Вама и вашим породицама, желим да празничне дане проведете у духовној радости и обиљу сваког добра!

БАЈРАМ ШЕРИФ МУБАРЕК ОЛСУН!, навео је Вучић у честитки.

Патријарх муслиманима честитао Рамазански бајрам

Патријарх СПЦ Порфирије честитао је Рамазански бајрам свим муслиманима и пожелео им да овај празник проведу у здрављу, миру љубави и сваком добру. 

"У протеклом периоду муслимани су се постом, молитвом и чињењем добрих дела припремали за прославу великог исламског празника - Рамазанског бајрама. Истински верник зна да онај који љуби Бога љуби и ближњега свога, а ближњи су нам сви они са којима се сусрећемо на свом животном путу без обзира на вероисповест, јер смо сви пореклом од истих прародитеља Адама (Адема) и Еве (Хаве)", навео је патријарх и поручио:

"Поздрављамо браћу муслимане у љубави Божјој са осећањем искреног пријатељства и поштовања".

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић честитала Рамазански бајрам

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић честитала је Рамазански бајрам Реису-л-улеми Исламске заједнице Србије и главном муфтији и председнику мешихата Исламске заједнице у Србији, као и свим верницима исламске вероисповести.

Овај велики празник је прилика да све подсети на вредности праштања и солидарности, бриге за ближње, које су нам посебно потребне у овим временима пуним изазова.

Духовне вредности инспиришу међуљудске односе које треба да чувамо и негујемо, да се окупљамо у пријатељству и пошаљемо снажну поруку да су лепота различитости и добри комшијски односи основа сваког просперитетног друштва.

У име Владе Републике Србије и своје лично име желим вам да предстојећи празник проведете у здрављу, миру и радости окружени својом породицом и ближњима, наводи се у честитки премијерке Брнабић.

Реису-л-улеми Исламске заједнице Србије и главном муфтији и председнику мешихата Исламске заједнице у Србији, као и свим верницима исламске вероисповести.

Овај велики празник је прилика да све подсети на вредности праштања и солидарности, бриге за ближње, које су нам посебно потребне у овим временима пуним изазова.

Духовне вредности инспиришу међуљудске односе које треба да чувамо и негујемо, да се окупљамо у пријатељству и пошаљемо снажну поруку да су лепота различитости и добри комшијски односи основа сваког просперитетног друштва.

У име Владе Републике Србије и своје лично име желим вам да предстојећи празник проведете у здрављу, миру и радости окружени својом породицом и ближњима, наводи се у честитки премијерке Брнабић.

Ружић честитао Рамазански Бајрам

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић честитао је грађанима исламске вероисповести Рамазански бајрам.

"У име Министарства просвете, науке и технолошког развоја и у своје име, честитам свим грађанима исламске вероисповести Рамазански бајрам. Желим вам да овај празник проведете са најближима у здрављу, миру и љубави", поручио је Ружић.

Вулин честитао Рамазански Бајрам

Министар унутрашњих послова Александар Вулин честитао је данас Рамазански Бајрам председнику Мешихата Исламске заједнице у Србији муфтији Мевлуду еф. Дудићу, врховном поглавару Исламске заједнице Србије реису-л-улеми Сеаду еф. Насуфовићу и муфтији Исламске заједнице Србије у Београду и главном војном имаму Војске Србије Мустафи еф. Јусуфспахићу, као и свим верницима исламске вероисповести.

"Вама и свим верницима Исламске заједнице од срца честитам Рамазански Бајрам, уз жеље за сваки благослов и свако добро од Бога. Време Рамазанског поста, још једном нас је подсетило на непролазне вредности заједништва, пријатељства и узајамног поштовања и поверења, а ваши обичаји још једном указали на значај милосрђа и човекољубља", навео је Вулин.

"Хвала вам што живећи у миру, слози и љубави са својим комшијама и суграђанима изнова и изнова показујете праву суштину Рамазанског поста. Свим исламским верницима и Вама желим добро здравље, породичну срећу и просперитет, баш као што искрено желим да Рамазански Бајрам увек прослављате у радости, у нашој вољеној Србији, делећи ту радост најсветијег празника Ислама са својом комшијама и пријатељима. Бајрам шериф Мубарек олсун", наводи се у честитки министра унутрашњих послова Александра Вулина.

Дарија Кисић честитала Рамазански Бајрам

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић честитала је реису-л-улеми Исламске заједнице Србије Сеаду Насуфовићу, председнику Мешихата Исламске заједнице у Србији муфтији др Мевлуду Дудићу и свим грађанима муслиманске вероисповести Рамазански бајрам.

„Желим да Рамазански бајрам донесе љубав, слогу, а пре свега благостање и радост у ваше домове. Нека и овај празник буде надахнуће да су толеранција, међусобно разумевање и сарадња, пут ка даљем просперитету нашег друштва“, навела је Кисић у честитки.

Гојковић честитала Рамазански бајрам

Потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић честитала је данас Рамазански бајрам грађанима Србије муслиманске вере.

"Свим грађанима Србије муслиманске вере упућујем срдачне честитке поводом Рамазанског бајрама, у жељи да празничне дане проведу у миру, љубави и благостању", навела је Гојковић.

"Изазовна времена попут данашњих подсећају нас да је од суштинске важности окренути се истинским вредностима. Нека зато овај велики празник оснажи врлине солидарности, толеранције, међусобног разумевања и поштовања. Желим вам да Бајрам проведете у здрављу испуњени радошћу, слогом и породичном срећом", навела је Гојковић.

ГЗС/ Танјуг

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic cestitke ramazan bajram

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.380.828 посета
Тренутно на сајту: 343 посетилац(a)