Сећање команданта цивилне заштите на почетак бомбардовања 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Сећање команданта цивилне заштите на почетак бомбардовања
Trenutno na sajtu: 609       |       Podeli:
24.03.2023 | 1 коментар(а)



Чачак - Време је било такво да смо гледали да сачувамо народ, а пре неки дан гледам Радмила Милошевића



који је више пута организовао чување моста и помагао народ, то ми је неко прво сећање, а било је митинга и контрамитинга, односно појединаца који су подржавали бомбардовање. Ипак, нама је битно једино било да сачувамо људске животе", каже Бране Дробњак, некадашњи Командант окружног Штаба за ванредне ситуације.
На територији града Чачка шест људи је погинуло , троје код Кувељића, каже Дробњак.

Председник Удружења ратних ветерана Рајко Калезић напомиње да је са територије града Чачка учествовало преко 4600 бораца у јужној српској покрајини и свим територијма бивше Југославије.
Нисмо отишли у рат да би бранили систем већ смо се одазвали позиву отаџбине. Многи су то злоупотребљавали, многи су ескивирали,а данас су најгласнији управо они који рат видели нису, каже Рајко Калезић.

Фото: ГЗС

Са територије града Чачка, на Косову је погинуло 18 лица. Људски животи се не могу надокнадити, а од 2007. године, од када постојимо највећу подршку имамо захваљујући градончелнику и ресорном министарству тако да данас имамо просторије чиме нам је омогућено пословање и рад. У последње време, добијамо већа средства која опредељујемо пре свега за лекове које су неопходни ратним војним инвалидима, каже Кувељић .

Са ове временске дистанце када се осврнемо, искрени да будемо, данас се отворено говори и о Кошарама и Паштрику, а то потврђује да народ зна и памти и то је наша обавеза , да се окупимо и одамо почаст .
Ратни ветерани гледаће да сваки борац који је погинуо на Косову , њих 18 добије своје обележје и да помогнемо родитељима чија су деца животе изгубила бранећи домовину,додао је Калезић.

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


KALEZIC CACAK SECANJE RAJKO BRANE DROBNJAK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • ML Lucani

    U ime dobre saradnje,u tom vremenu,Okružnog štaba sa Opštinskim štabom civilne zaštite Lučani, pozdrav za gospodina Drobnjaka.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.408.127 посета
    Тренутно на сајту: 608 посетилац(a)