Др Иван Урошевић: ракија „yебига” коју извозимо у САД пече се од шљиве чачанска родна 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Др Иван Урошевић: ракија „yебига” коју извозимо у САД пече се од шљиве чачанска родна
Trenutno na sajtu: 405       |       Podeli:
13.01.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Оно по чему је Србија итекако позната у свету је свакако шљивовица, а ракија „yeбига” нашла је пут преко Атлантика до америчког тржишта,

рекао је за Глас западне Србије директор произвођача, дестилерије „Ток” на Гочу, др Иван Урошевић, председник Управног одбора савеза произвођача ракија, којег је основала Влада Републике Србије.

„Чачанска родна и чачанска лепотица, сорте створене у Институту за воћарство у Чачку, дају висококвалитене ракије” , истиче др Урошевић.

Иначе, ова дестилерија је победила на такмичењу за најбољу шљивовицу у српским земљама 2018. године са највишом могућом оценом (19,71 бодова), такође и 2015. је била на врху по оцени дегустатора. Шљивовица „yебига” производи се од чачанске родне, а онда дестилат стоји 18 месеци у храстовој буради. Све је рођено у селу Брезна на планини Гоч изнад Краљева на поседу Ивановог прадеде Димитрија.

Фејт но мор, Гулд лево, фото: википедија

Урошевић вели да је ова љута нашла пута до Новог континета, јер се у ту српску лепотицу загледао и Били Гулд, који свира бас у чувеном рок саставу „Фејт но мор”.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacanska rodna rakija americko trziste dr Ivan Urosevic destilerija tok

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.870.309 посета
Тренутно на сајту: 405 посетилац(a)