„West wine fest” сутра вече на градској плажи у Чачку 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
„West wine fest” сутра вече на градској плажи у Чачку
Trenutno na sajtu: 310       |       Podeli:
14.07.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - На једном од најпопуларнијих одморишта Чачана у овим топлим, летњим данима, градској плажи крај Мораве,



сутра вече одржаће се трећи „West wine fest”, фестивал посвећен вину. Ове године, на њему ће своја вина излагати преко 40 произвођача из Србије и региона.

Идејни творац овог фестивала је Невена Петровић, која кроз свој посао са винаријама добила идеју да у граду на Морави организује један овакав догађај.

„Желела сам баш овде, на градској плажи, у оквиру Спортског центра младост, поред дивне Западне Мораве да доведем винску сцену Србије и региона, како би наши посетиоци могли да уживају. Своја вина изложиће више од 45 произвођача и више од 300 различитих етикета. Имаћемо излагаче из свих делова Србије, Црне Горе, Македоније и Хрватске. Поред вина имаће и разне деликатесе, а нећемо заборавити ни наше дестилерије, јер смо ми познати као ракијски крај, те ћемо имати и четири дестилерије које ће изложити своје производе”, каже Невена.

Сви посетиоци „West wine fest”-а моћи ће и да пробају изложена вина, али на један специфичан начин. Наиме, на почетку могу купити чашу, а онда је дегустација вина бесплатна и неограничена.

Од ове године фестивал вина је добио статус манифестације значајне за град, па су у организовању помогли ТО Чачак, Спортски центар „Младост” али и сам град Чачак.

Овогодишњи фестивал је требао да се одржи пре неколико дана, али је због лошег времена одложен за сутра. То је ипак значило да своја вина на њему неће излагати произвођачи из Француске и Молдавије, али ипак остаје план да овај овај догађај прерасте у један међународни сајам вина.

У сваком случају, предах од летњих температура уз Западну Мораву, залазак Сунца за Овчар и квалитетна вина, добар су почетак једног лепог викенда.
ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


WEST WINE FEST VINO CACAK SAJAM VINA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.496.461 посета
Тренутно на сајту: 311 посетилац(a)