У Пријепољу почео дводневни „Камп неговања српског језика и традиције” 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
У Пријепољу почео дводневни „Камп неговања српског језика и традиције”
Trenutno na sajtu: 589       |       Podeli:
21.02.2023 | 0 коментар(а)



Пријепоље – У Пријепољу је почео дводневни „Камп неговања српског језика и традиције“

намењен ученицима средњих школа са територија општина Пријепоље, Рудо и Вишеград. Полазници ће кроз обуку унапредити културу говора и вештине при јавним наступима, а предавачи су глумац Милан Босиљчић и публициста и старешина „Савеза Српски Соко” Јевђа Јевђевић.

Овладавање вештинама јавног наступа веома је значајно за средњошколце, од којих неки већ имају искуство пред камерама или пред публиком на позорници.

„Наступао сам у више представа у Дому културе у Пријепољу, тако да знам како то функционише. Међутим, мислим да ће ми ове радионице доста помоћи, научићу неке нове ствари које ће ми користити приликом јавних наступа”, каже Денин Хоџић ученик из Пријепоља.

Полазници Кампа неговања српског језика и традиције из Пријепоља, Вишеграда и Рудог, фото: ПП Медиа

„Савез Српски Соко” најстарији је витешки и спортски савез у земљи, и следбеник Сокола Краљевине Југославије, са дугом традицијом у васпитавању и образовању младих.

„Сматрамо да је језик јако битан и овим пројектом желели смо да окупимо што више деце из наше земље а и окружења”, наводи старешина „Савеза Српски соко” Јевђа Јевђевић.

Српски језик полако губи идентитет због превелике употребе страних речи и скраћеница, а нарочито је то изражено код млађих генерација, сматра предавач на радионици и глумац Милан Босиљчић.

„Постоје подаци да човек у просеку у току једног дана користи око 60.000 речи, а у српском језику активно употребљавамо свега око 2.000 хиљаде речи. Савремене технологије напредују, али не треба да заборавимо ко смо и шта смо, јер без неговања нашег језика и традиције код младих све се губи”, истиче Босиљчић.

Глумац и предавач на радионици Милан Босиљчић, фото: ПП Медиа

Туристичка организација Пријепоље подржала је овај пројекат због чињенице да је овладавање јавним наступом значајно за све генерације, а поготову за младе.

„Циљ едукације је да полазници кроз обуку унапреде српски језик, културу говора и у саврше вештине током јавног наступа”, наглашава директорка ТО Пријепоље Драгана Вараклић.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje kamp negovanje jezik tradicija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.960.916 посета
Тренутно на сајту: 587 посетилац(a)