Хоби прерастао у бизнис: Иванови бадњаци хит на београдским пијацама 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Хоби прерастао у бизнис: Иванови бадњаци хит на београдским пијацама
Trenutno na sajtu: 368       |       Podeli:
15.12.2022 | 0 коментар(а)



Ивањица – Иван Стишовић из села Катићи код Ивањице и ове године вредно ради на паковању украсних бадњака

који су у Београду и већим градовима веома тражени. Колико год да направи, све се прода али је потребно доста времена и труда да би се обезбедиле количине које се броје у хиљадама лепо упакованих бадњака.

Ивану је најважније да бадњак буде аутентичан, тачније да паковање за продају садржи све елементе који симболишу Христово рођење.

 На нивоу хобија Иван је у посао са бадњацима ушао са непуних петнаест година. У почетку су то биле мале количе које су промотивно завршавале у домовиума пријатеља и локалним цвећарама. Медјутим, како кажу наши стари ‘’добар глас далеко се чује’’ па је потражња за бадњацима, из године у годину, бивала све интезивнија.


Према бадњаку се православни верници у Србији односе као према божанству – приносе му жртве у виду жита, вина и меда и поздрављају га. Бадњак се ритуалима не везује само за Бадњи дан, већ он понегде гори и на дан Божића, када положајник удара по њему жарачем или граном, призивајући тако срећу и напредак породице – да буду једнаки као варнице.

 

 

 

ГЗС / Инфо Лига




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.474.611 посета
Тренутно на сајту: 368 посетилац(a)