Ужице гради војне станове – Почетак радова до краја 2020. 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Ужице гради војне станове – Почетак радова до краја 2020.
Trenutno na sajtu: 384       |       Podeli:
21.12.2019 | 0 коментар(а)



Ужице - Град Ужице у наредној години започиње изградњу војних станова на простору касарне

4. пук у Крчагову, изнад Лидла и Студентског дома. Завршетком ових радова, припадници Војске Србије имаће на располагању око 140 станова, рекао је Никола Максимовић, директор ЈП Ужице развој.

„Предвиђено је да две зграде површине 11.000 квадрата буду грађене у две фазе. Оквиран број станова који ће бити изграђен је око 140, а очекујемо да до краја 2020. започнемо радове“ , рекао је за еКапију Максимовић.

Израда пројектне документације припала је групи понуђача Urbopolis и Еmpex из Београда, са понуђеном ценом 2.620.800 динара, са ПДВ-ом.

Директор ЈП "Ужице развој" Никола Максимовић, фото: сајт града Ужица

Иначе, градњом ових станова био би отплаћен дуг Града према Војсци Србије. Наиме, потписивањем уговора 2011. између Дирекције за имовину и Града Ужица, парцела у кругу касарне 4. пук у Крчагову и некадашњи Дом ЈНА пребачени су у јавну својину града, наводи се на сајту града.

Договорено је да укупна вредност имовине, од 5,1 милиона евра за касарну и 1,1 милиона евра за Дом ЈНА, буде враћена Војсци, кроз станове.

Рок за враћање дуга продужен је до 2024. године уз сагласност Министарства одбране.

 

еКапија / Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice gradnja stanovi vojska

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.548.524 посета
Тренутно на сајту: 385 посетилац(a)