Gašić i Selaković položili vence na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Gašić i Selaković položili vence na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu
Trenutno na sajtu: 418       |       Podeli:
28.06.2023 | 0 коментар(а)



Kruševac - Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić danas je, povodom obeležavanja 634. godišnjice boja na Kosovu i Vidovdana,



u pratnji najvišeg rukovodstva Ministarstva unutrašnjih poslova i komandanata jedinica policije, položio venac na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu gde se obeležava i godišnjica od osnivanja ove nekadašnje srpske prestonice.

Gašić i Selaković položili vence na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu; Foto: Tanjug, Nikola Mladenović

Državnu ceremoniju polaganja venaca koju organizuje Odbor Vlade Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova predvodio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, saopštio je MUP.

Selaković je istakao da je Vidovdan dan kada se sećamo ne samo kosovskih junaka, već i svih stradalih u odbrambeno-oslobodilačkim otadžbinskim ratovima sve do današnjeg dana, kao i dan kada se sećajući Kosovske bitke, vraćamo kosovskom zavetu, navodi se u saopštenju Ministarstva.

„Kosovskom zavetu koji nije vezan samo isključivo za Kosovo i Metohiju, on je vezan za čitav srpski narod. Vraćamo se kosovskom zavetu koji nas upućuje da je jedini spas u našoj slozi i u našem jedinstvu, pogotovo na Kosovu i Metohiji gde naši građani u teškim danima koje proživljavaju, pogotovo u poslednjih nešto više od mesec dana", istakao je on i naglasio da čitav srpski narod, svi građani kao i čitava Srbija treba da stanu iza predsednika Aleksandra Vučića i iza svog državnog rukovodstva, kako bi se u tom jedinstvenom stavu po pitanju Kosova i Metohije, stalo ispred sveta.

„Da u tom jedinstvu pronađemo put da u ovim teškim okolnostima i teškim vremenima sačuvamo mir, sačuvamo slobodu Srbije i sačuvamo naš narod i našu državu na Kosovu i Metohiji” naveo je ministar.

Spoemnik kosovskim junacima rad vajara Đorđa Jovanovića; Foto: Tanjug, Nikola Mladenović

Spomenik kosovskim junacima otkrio je 1904. godine kralj Petar Prvi Karađorđević povodom stogodišnjice Prvog srpskog ustanka, a kamen temeljac je deceniju i po ranije postavio kralj Aleksandar Obrenović u sklopu obeležavanja pet vekova od Kosovske bitke.

 

GZS/Tanjug




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VESTO KRUSEVAC KOSOVSKI BOJ VIDOVDAN SPOEMNIK KOSOVSKIM JUNACIMA GASIC SELAKOVIC POLICIJA MUP

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.329.432 посета
Тренутно на сајту: 418 посетилац(a)