Због лоших временских услова десеткован род воћа у Љубовији 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Због лоших временских услова десеткован род воћа у Љубовији
Trenutno na sajtu: 487       |       Podeli:
03.07.2017 | 0 коментар(а)



Љубовија - Овогодишњи род на готово свим пољопривредним културама, а нарочито воћу, у општини Љубовија биће знатно мањи него ранијих година.

Томе су у великој мери допринели неповољни временски услови, јак мраз, снег од метар у априлу и град у више наврата.

Председник општине Љубовија, Милован Ковачевић, изјавио је за Глас западне Србије да ће род малине бити умањен за 40 до 50 одсто, додајући да ће мештанима, који живе само од пољопривреде бити тешко да "све сведу на нулу".

"Очекујемо од Министарства пољопривреде да нам помогне око санације атарских путева, да бар њих у нашим селима поправимо како би колико, толико нашим грађанима олакшали живот", рекао је Ковачевић.

Према његовим речима, највећа штета је на коштичавом воћу и то око 120 милиона динара, међутим ту су и малине које су такође претрпеле велике штете.

Председник општине Љубовија, Милован Ковачевић, фото: Глас западне Србије

Ковачевић каже да противградних ракета има довољно и да је општина из својих средстава набавила 60 ракета.

"Када се формирају облаци у Босни и Херцеговини и пређу преко Дрине, онда ми тешко можемо да одбранимо нашу пољопривреду од града. Правила осигурања су врло тешка, а наши пољопривредници нису у могућности да своје засаде осигурају знатно раније", објашњава Ковачевић.

Он каже да општина нема буџет да директно помаже пољопривредницима.

"Наш буџет за пољопривреду износи 25 милиона. Ове године смо набавили 32.000 садница шљиве, ушли смо у набавку пчелињих друштава, а очекујемо и расписивање јавне набавке за садни материјал малине", закључио је Ковачевић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.447.055 посета
Тренутно на сајту: 485 посетилац(a)