Застава 63. падобранске бригаде стигла у Чачак: Пут наставља до Аустралије 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Застава 63. падобранске бригаде стигла у Чачак: Пут наставља до Аустралије
Trenutno na sajtu: 321       |       Podeli:
10.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Застава 63. падобранске бригаде путује Србијом, а у наредних годину дана требало би да обиђе читав свет,
Застава 63.падобранске бригаде стигла у Чачак, Фото: РИНА

путујући од руке до руке чланова ове војне јединице. Удружење ветарана 63. падобранске бригаде покренуло је јединствену акцију и застава одликована Орденом народног хероја, након Ниша, Лознице, Ивањице и других градова Србије стигла је и у Чачак.

 Једном падобранац, заувек падобранац, ФОТО: РИНА

„У нашој јединици нема бивших, једном падобранац – заувек падобранац. Има нас по целом свету и зато ова идеја да застава пређе цео свет симболизује падобранско братство, мир и љубав. Показаће да ли смо и колико смо добро организовани да овај пут успешно прође од руке до руке по целом свету. Имамо инфорамцију да наших припадника, поред европксих градова има на Новом Зеланду, па чак и на Аљасци“, рекао је Владимир Кнежевић, ветаран 63. падобранске бригаде.

Застава је на своје путовање кренула из Ниша где је освештана испред споменика који је подигнут у част настрадалим ратним друговима, прошла је скоро читаву Србију, а из Чачка иде у Крагујевац и за неколико дана прелази границу.

План је да до 14. октобра следеће године застава буде враћена у Ниш са свим потписима и посебном књигом утисака у коју ће сви моћи да упишу своје импресије. План је да застава прође целу Европу, стигне до Америке и Аустралије, свуда где има припадника 63. падобранске бригаде.

„Путоваће возом, авионом, мотором, свим средствима. Свима нама изузетно значи припадност тој јединици, а крајњи циљ ове идеје јесте да се обнови контакт свих нас са онима које дуго нисмо видели ни чули, јер веже нас доживотно нераскидиво другарство“, рекао је Иван Тонић из Чачка.

падобранска бригада је елитна бригада Војске Србије. Пре тога, до 1992., био је део Југословенске народне армије, од 1992. до 2003. Војске Југославије и од 2003. до 2006. Војске Србије и Црне Горе.
Јединица је била рангa бригаде да би након реорганизације Војске Србије постала батаљон. Поново је постала бригада крајем 2019. Намењена је за специјалне, извиђачке и диверзантске операције дубоко иза непријатељских линија.

ГЗС/РИНА

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Zastava 63.padobranske brigade stigla u Cacak putuje do Austraije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.226.996 посета
Тренутно на сајту: 321 посетилац(a)