Други мандат: Лазовић на челу Заједнице Супер лиге и Прве лиге Србије још четири године 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Други мандат: Лазовић на челу Заједнице Супер лиге и Прве лиге Србије још четири године
Trenutno na sajtu: 542       |       Podeli:
14.05.2020 | 0 коментар(а)



Данас је у спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови одржана Изборна седница

Скупштине Заједнице Супер лиге и Прве лиге Србије за мандатни период 2020-2024.

На данашњој седници Скупштине Заједнице, од укупно 32 члана, присутно је било 30 представника клубова Супер лиге и Прве лиге Србије, док су оправдано били одсутни представници ФК Младост и ФК Земун. Седницом је председавао Драгомир Лазовић, председник Заједнице, док је испред Фудбалског савеза Србије седници присуствовао генерални секретар Јован Шурбатовић.

На предлог већине клубова донета је одлука да за председника Заједнице за мандатни период 2020-2024 поново буде изабран Драгомир Лазовић,  председник ФК Јавор Матис и дугогодишњи истакнути спортски радник, који је и у претходне четири године успешно предводио Заједницу.

Председник Драгомир Лазовић се захвалио члановима Скупштине на поновном избору истакавши да је то потврда досадашњег успешног рада, уз обећање да ће у предстојећем периоду трудити да са најближим сарадницима Заједницу подигне на још виши ниво.-Радили смо озбиљно и одговорно у претходном периоду а у наставку ћемо се трудити да Заједницу подигнемо на још виши ниво. Почаствован сам указаним поверењем клубова које обавезује, мене лично, али и моје сараднике, да наставимо пут развоја и унапређења Заједнице Супер лиге и Прве лиге Србије.-рекао је Лазовић.

За потпредседнике Заједнице изабрани су представник Црвене звезде Марко Петровић и Партизана Светомир Танасковић.

Остала четири члана Извршног одбора чине Станислав Тончев, Милош Дангубић, Марјан Рнић и Бојан Павићевић.

Такодје, на седници су изабрани и председник и чланови Надзорног одбора који сада чине Жељко Шакота, Александар Перин и Дарко Брадоњић.Дарко Рамовш, генерални секретар Заједнице, информисао је присутне о свим активностима Заједнице у протеклом периоду, оценивши да је много тога урађено на пољу поправљања инфраструктурних и финансијских позиција клубова. Такође, истакнута је успешна сарадња са свим чиниоцима у систему Заједнице са којима је покренут низ мањих пројеката који за циљ имају квалитетнију промоцију клубова и самог такмичења.

Једна од најважнијих тачака данашње седнице била је разматрање свих аспеката за завршетак текуће такмичарске сезоне и разговори о формату такмичења у наредној сезони. Истакнуто је задовољство одлуком Извршног одбора ФСС о прихватању предлога већине клубова чланова Заједнице да се текућа сезона заврши након одигравања преосталих утакмица прелиминарне фазе такмичења. Наглашено је да ће сви клубови стриктно примењивати све препоруке надлежних органа Републике Србије у погледу организације утакмица и спречавања ширења вирусне инфекције ЦОВИД-19.

На основу писаних изјашњења клубова донета је једногласна одлука да се Фудбалском савезу Србије предложи да због специфичне ситуације у којој се домаћи фудбал нашао не буде клубова који би напустили такмичења у Супер лиги и Првој лиги по завршетку текуће сезоне, чиме ће се дати додатни мотив и испоштовати сви спортски и фер-плеј принципи који представљају темељ спортског надметања. Овакав предлог, уколико буде усвојен од стране надлежних органа Фудбалског савеза Србије, практично значи да ће се у наредној сезони у Супер лиги Србије такмичити 20 клубова. Такође, како би се у Првој лиги Србије обезбедио неопходан број утакмица, предложено је да се у Првој лиги Србије у наредној сезони такмичи 18 клубова.Након седнице Скупштине одржана је и прва седница Извршног одбора на којој су поново изабрани досадашњи такмичарски органи Заједнице, директор Супер лиге Србије Владимир Булатовић, комесар за такмичење Прве лиге Србије Александар Пивић, као и комесар за безбедност Светислав Радосављевић, који ће и у наредном четворогодишњем периоду обављати своје досадашње послове везане за организацију такмичења.


ГЗС/  Заједница клубова СЛС и ПЛС/ ИнфоЛИГА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.597.738 посета
Тренутно на сајту: 543 посетилац(a)