Најтежи дан у Горњем Милановцу, једно лице преминуло од последица болести Ковид 19 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Најтежи дан у Горњем Милановцу, једно лице преминуло од последица болести Ковид 19
Trenutno na sajtu: 719       |       Podeli:
14.04.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - За Горњи Милановац ово је био најтежи дан. Преминуо је мушкарац,

старости 62 године, који се лечио у Клиничко болничком центру Крагујевац и који је већ готово три недеље био прикључен на респиратор.

„У име свих грађана Општине Горњи Милановац, изјављујем најдубље саучешће породици преминулог. Милановац је мали град и утолико нам је много теже, јер се сви ми познајемо. Још једном, дубоко саучешће породици и апел свим нашим суграђанима да се у наредним данима понашају одговорније него што је то било до сада”, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да ће Општина преузети на себе организацију и трошкове сахране преминулог, с обзиром да је читава породица у изолацији.

У току јучерашњег дана пристигли су и резултати свих до сада узоркованих пацијената, тако да на теторији наше општине имамо још шест потврђених случајева.

„Сва ова лица била су у контакту са претходно зараженима и сви ти контакти су у претходном периоду већ стављени у изолацију. На територији Општине Горњи Милановац сада имамо укупно 15 потврђено оболелих, од којих је нажалост једно лице преминуло, а једно је потврђено излечено од вируса Ковид 19”, сумирао је досадашњу статистику Ковачевић. Према његовим речима, број људи који се налазе у самоизолацији је око 180 и сви су дисциплиновани и праћени од стране лекара, али и од полицијске управе.

„Поред свих наших напора да грађанима скренемо пажњу на озбиљност ситуације, по броју новообеллих види се да негде нисмо успели да допремо до свести свих наших суграђана и због великог кретања људи дошли смо до овог скока. Нажалост, ово неће бити коначан број, с обзиром да поједини људи који се налазе на листама контаката заражених већ имају симптоме и за њих 12 јуче су узети брисеви. Њихове резултате очекујемо у току данашњег или сутрашњег дана”, рекао је Ковачевић.

У протекла 24 сата седам лица прекршило је меру забране кретања у току полицијског часа. Шест лица приведена су одмах код судије за прекршаје и изречена им је казна, а једно лице је задржано у полицијској станици јер је у алкохолисаном стању управљало моторним возилом. Ковачевић је поручио суграђанима да је у овом тренутку поштовање мера и одговорно понашање сваког појединца кључно и једни начин да се изборимо са овом епидемијом.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC VIRUS KORONA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.097.041 посета
Тренутно на сајту: 719 посетилац(a)