Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto 


Sunčan i topao poslednji dan aprila              Poznati članovi nove vlade, mandatar za sastav Pokrajinske vlade Maja Gojković              Zajednica auto-škola u Čačku dobija poligon za obuku vozača              Koalicija „Svi za Čačak” danas i sutra prikuplja potpise za kandidaturu              Komaranska košija na Boretinom brdu 1. maja             

 
Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto
Trenutno na sajtu: 319       |       Podeli:
18.04.2024 | 0 коментар(а)



Gas će za industrijske potrošače od 1. maja biti jeftiniji za oko 15 odsto, izjavio je danas direktor Srbijagasa Dušan Bajatović,



koji kaže i da se cene gasa za domaćinstva neće menjati.
"Stvorili su se uslovi da gas pojeftini za industrijske potrošače i one koji su na slobodnom tržištu. To pojeftinjenje će iznositi 15 plus minus jedan odsto. Videćemo koliko tačno kada sve izračunamo, ali privrednici mogu da računaju da će pojeftinjenje iznositi 15 odsto", rekao je on gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS.

Dodao je da što se domaćinstava tiče, tu se ništa neće menjati i naveo da su bile rasprave i u Ministarstvu energetike i Ministarstvu finansija oko subvencionisanja cene gasa.

Prema njegovim rečima, od 1. maja više neće biti subvencionisanja cene gasa od strane države a socijalna politika koja je u vezi sa ovom cenom vođena, koštala je više od milijardu dinara.

 

 

GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.738.350 посета
Тренутно на сајту: 319 посетилац(a)