Сутра почиње пријава за пензионерске картице, коришћење од октобра 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Сутра почиње пријава за пензионерске картице, коришћење од октобра
Trenutno na sajtu: 781       |       Podeli:
14.03.2023 | 0 коментар(а)



Пријава за пензионерске картице почиње сутра, а најстарији ће за њих моћи да се пријаве на сајту Фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) или у филијалама Фонда ПИО.



Картице ће најстаријима омогућити попусте при куповини и плаћању услуга, а како је раније најављено њихово коришћење почеће од октобра.

Линк за пријаву на сајту ће бити активан од сутра.
Пријава ће се радити електронски, а само пријављивање, како наводе у Фонду ПИО, траје до два минута.

Иначе, право да добију картице имаће сви који су на платном списку Фонда ПИО, дакле корисници пензија, али и накнада као што су она за негу и помоћ другог лица, телесно оштећење, привремене накнаде по основу друге и треће категорије инвалидности, односно преостале радне способности, привремене накнаде за време незапослености који нису преведени у инвалидску пензију.

Пензионерска картица ће моћи да се преузме лично, преко законског заступника или пуномоћника и користиће се уз важећи лични идентификациони документ.

Фирме, јавна предузећа, привредна друштва и институције које ће се укључити у овај пројекат обезбедиће могућност бенефита по основу бодова, а бодове ће имаоцима картице обрачунавати Фонд ПИО по свакој реализованој потрошњи за коју су добили фискални рачун.

У Министарству финансија је речено да би корисници приликом плаћања роба и услуга требало да касиру покажу пензионерску картицу и да тако добијају бодове које касније могу да искористе за остваривање додатних погодности.

За утрошених 500 динара на овај начин, добија се један бод, а бодови се касније могу искористити за остваривање додатних погодности,
при чему се месечно по картици може добити највише онолико бодова колико износи просечна пензија у Србији.

 

ГЗС/Танјуг

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kartice penzioneri

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.086.387 посета
Тренутно на сајту: 781 посетилац(a)