Част Чачанима који су ратовали и дали живот за Србију 


Sunčan i topao poslednji dan aprila              Poznati članovi nove vlade, mandatar za sastav Pokrajinske vlade Maja Gojković              Zajednica auto-škola u Čačku dobija poligon za obuku vozača              Koalicija „Svi za Čačak” danas i sutra prikuplja potpise za kandidaturu              Komaranska košija na Boretinom brdu 1. maja             

 
Част Чачанима који су ратовали и дали живот за Србију
Trenutno na sajtu: 279       |       Podeli:
07.03.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Удружење Ратних војних инвалида и породица палих бораца Чачка у ратовима 1991 – 1999. данас је обележило девет година од оснивања,
Ратни војни инвалиди и сродници погинулих ратника, фото: РИНА

годишњом седницом на чијем је почетку ћутањем одата почаст свима који су дали живот за Србију у последњој деценији прошлога века. Председник Удружења, Никола Давидовић казао је да је у градској управи Чачка данас регистровано 60 инвалида и 83 члана породица погинулих, додајући:
„На жалост, нико нема тачне податке о броју погинулих са нашег подручја, у току те деценије. Али, ми нећемо заборавити допринос којег су чланови Удружења дали одазивањем на позив државе и жртве које су поднели бранећи свој народ, и испунивши своју законску и уставну обавезу, не скривајући се, не бежећи од ње”.

Поклони за супруге и мајке погинулих, фото: РИНА

 

Годишњој седници Удружења, у градском дому Културе, присуствовало је око 50 инвалида и чланова породица почивших, које је поздравио чачански градоначелник, Милун Тодоровић, рекавши:

„Желим да и нова покољења Чачана знају и памте шта сте ви и виши дали за слободу. Држава Србија и град Чачак увек ће бити спремни да вам помогну.”
Заседању је присуствовао и Јовица Павловић, председник Удружења РВИ Србије, поручивши:
„Волео бих да држава и ваш град више помогну и вама и Удружењу у Чачку. Верујем да ће нови Закон о вашим правима донети бољи положај и појединцима који су бранили отаџбину, и вашим удружењима.”
Владан Милић, помоћник градоначелника Чачка саопштио је да ће град обележити две деценије од НАТО бомбардовања 24. марта са три догађаја. Поменом у Малом парку код железничке станице у 10.00 сати, свечаном академијом у Дому културе у подне и изложбом у Народном музеју у 14.00 сати.
Никола Давидовић је, на крају седнице, поводом 8. марта, уручио пригодне поклоне мајкама и супругама погинулих ратника.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.786.374 посета
Тренутно на сајту: 280 посетилац(a)