Пријатељски двобој у дворани крај Мораве: Чачак – Љубљана 57:52, капитени Иво Данеу и Радмило Мишовић 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Пријатељски двобој у дворани крај Мораве: Чачак – Љубљана 57:52, капитени Иво Данеу и Радмило Мишовић
Trenutno na sajtu: 261       |       Podeli:
08.04.2023 | 0 коментар(а)



Чачак – У дворани Борца крај Мораве прекјуче су у пријатељском двобоју знање одмерили



кошаркашки рекреативци из Чачка и Љубљане и домаћини су били бољи – 57:52 – али резултат је, разуме се, остао у сенци тродневног дружења домаћина и гостију из словеначке престонице.

Капитени су, не улазећи у игру, били славни играчи из доба Сфрј, на клупи гостију Иво Данеу, за домаћине чачанска легенда Радмило Мишовић.

- До сусрета је дошло на иницијативу гостију из Љубљане који су изразили жељу да одиграју ову утакмицу и посете Чачак, где се припрема отварање музеја кошарке у саставу манифестације „Чачанска родна” којом је град на Западној Морави проглашен за националну престоницу културе у Републици Србији током 2023. године – каже за Глас западне Србије Љубомир Сикора, својевремено председник КК Борац и човек који је протеклих дана био нека врста домаћина Љубљанчанима.

Он додаје:

- Гости су током боравка у Чачку посетили Цркву Светог Вазнесења, народни музеј, а у Овчар Бањи манастир Никоље и Природњачки музеј. Ова група кошаркашких рекреативаца из Републике Словеније бавио се и тенисом, такође из забаве, и већ деценију одржавају тениске сусрете са чачанским колегама, на иницијативу овдашњег предузећа „Интербела”.

Кошарка у дворани крај Мораве окупила је, иначе и некад познате прволигашке играче из времена СФРЈ. Тако су, рецимо, за Љубљану играли и Волај, Лорбек, Мацура, Остерман. Њихов тим састављен је углавном од бивших играча љубљанске Олимпије.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak utakmica kosarka ljubljana veterani

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.014.952 посета
Тренутно на сајту: 262 посетилац(a)