Заседали чачански већници, на дневном реду кредитно задужење ЈКП за грејање 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Заседали чачански већници, на дневном реду кредитно задужење ЈКП за грејање
Trenutno na sajtu: 445       |       Podeli:
12.01.2023 | 0 коментар(а)



Чачак - На данас одржаној седници Градског већа града Чачка, пред већницима се нашао Дневни ред са 23.
Градоначелник Чачка, Милун Тодоровић, Фото: ГЗС

тачке од којих су се неке односиле на план развоја регионалног центра „Дубоко” код Ужица, отуђења из јавне својине града Чачка али и кредитног задужења ЈКП „Чачак”.

„Кредитно задужење ЈКП „Чачак”, односно грејања у износу од 180 милиона за шта смо дали сагласност да се кредитно задуже, од чега 160 милиона за изиривање доспелих обавеза, а 20 милиона за овер драфт односно за оне ситуације које су ургентно наметнуте. У овом тренутку 117 милиона динара имамо обавеза према добављљачима и као и претходних шест година ми смо се одлучили да омогућимо овом јавном предузећу да уђе у веома повољан кредитни аранжман, зато што је 13 одсто само затезна камата на годишњем нивоу Србијагасу. Ми смо тако чинили и у претходних шест година и тако много добијамо, негде око девет одсто само на том делу. И наравно, ми овим кредитирамо суграђане и привреду”, рекао је градоначелник Чачка, МИлун Тодоровић.

Одборници су још распарављали и о текућим буџетским резервама које су опредељене јавним и образовним установама града Чачка.

„Једна се тиче Туристичке организације Чачка у износу од 2.820.000 динара и друга у износу од 1.600.000 динара која се тиче установе „Зрачак” и школе „1. новембар”, закључио је Тодоровић.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK GREJANJE MILUN TODOROVIC GRADSKO VECE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.305.259 посета
Тренутно на сајту: 446 посетилац(a)