Obilna kiša ponovo u zapadnoj Srbiji, kritično kod manastira Trnava 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Obilna kiša ponovo u zapadnoj Srbiji, kritično kod manastira Trnava
Trenutno na sajtu: 461       |       Podeli:
04.07.2023 | 0 коментар(а)



Požega, Čačak , Priboj - Olujno nevreme praćeno obilnim padavinama ovog popodneva zahvatilo je čitavu zapadnu Srbiju, ali je
Foto: GZS

pogodilo i opštinu Požega u kojoj je došlo do izlivanja manjih bujičnih potoka.

"Jaka kiša pala je za kratko vreme, izlili su se bujični potoci skoro svuda u našoj opštini. Na svu sreću nije kao prošli put", kažu meštani Požege.

Zbog obilnih padavina izlili su se i bujični potoci u mestu Viljuša na starom putu Čačak - Kraljevo gde saobraćajna policija reguliše saobraćaj, a u ovom kraju i brojne oranice su pod vodom.

"Došlo je do izlivanja Bresničke reke u MZ Bresnica, gde je poplavljeno jedno domaćinstvo. Za sada ne znamo da li je voda ušla i u stambene objekte. U MZ Viljuša i Trnava takodje je došlo do izlivanja, a najkritičnije je kod manastira Trnava i tu su poslate ekipe", rekao je Bratislav Zečević, načelnik štaba za vanredne situacije grada Čačka.

Takođe, bio je neprohodan i Magistralni put ka Kragujevcu u mestu Bečanj gde se na samom kolovozu nalazila velika količina vode.

U Priboju potopljene glavne saobraćajnice

U popodnevnim satima, teritoriju opštine Priboj zahvatilo je jako nevreme praćeno obilnim padavinama koje su potopile neke od glavnih saobraćajnica u gradskom području ove lokalne samouprave.

 "Za manje od pola sata sve je bilo pod vodom. Velike kiše i slabi odvodi doveli su do potapanja svih raskrsnica u gradu. Na glavnom parkingu izmedju tri solitera, formiralo se veliko jezero i sva parkirana vozila su se našla u vodi. Ljudi ne mogu lako prići do njih", kaže Dragan Matović iz Priboja.

Koliku je štetu, pre svega na poljoprivrednim zasadima i putnoj infrastrukturi ostavilo ovo nevreme biće u potpunosti poznato tek u toku sutrašnjeg dana.


GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.372.783 посета
Тренутно на сајту: 462 посетилац(a)