Илић: Вучић да каже грађанима да му је Хојт тражио да призна Косово до 1. јануара 2019. 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Илић: Вучић да каже грађанима да му је Хојт тражио да призна Косово до 1. јануара 2019.
Trenutno na sajtu: 369       |       Podeli:
31.10.2017 | 0 коментар(а)



Председник Нове Србије Велимир Илић позвао је председника Србије да каже истину

шта му је рекао амерички званичник Брајан Хојт и да ли му је пренео став америчке администрације да је рок да Србија призна Косово 1. јануар 2019. године, каже се у извештају са конференције Нове Србије у Београду.

„Позивам  председника Србије Александра Вучића да искрено каже шта му је рекао Брајан Хојт и да више не обмањује грађане Србије. Према нашим сазнањима Хојт је од Вучића  тражио да испуни писмено обећање које је дао да Косово добије столицу у Уједињеним нацијама до 1. јануара 2019. и нагласио му да Америка неће толерисати ни дан одлагања“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је истакао да председник Србије ни  једног момента није споменуо да је условљен и додао да по ономе како Влада Србије ради све води ка томе да ће то обећање које  је дао Американцима  председник Србије и испунити.
„Први корак ка томе јесте подршка Вучићеве листе, коју он зове Српска , Рамушу Харадинају“ , истакао је Илић.

Oн је рекао  да Нову Србију занима до  када ће Вучић као председник државе да иде да се извињава за изјаве Зоране Михајловић која покушава да буде патријарх над патријархом.
„Та жена је на челу Савета за родну равноправност и она је у Владиној комисији  за породицу заједно са Славицом Ђукић Дејановић и премијерком Аном Брнабић. Занимљива је политика коју Влада води за повећање наталитета са три жене које заједно имају двоје деце, а  од којих се једна јавно декларисала као припадник геј популације. То  значи да неће бити родитељ, јер код нас још не постоје закони који истиополним родитељима дозвољавају усавајање деце, а ми ћемо се као странка залагати да такви закони никада и не буду донесени  у Србији“, рекао је Илић.
Он је додао да као отац петоро деце пита како жена која није родитељ може да заступа права деце и породице. Илић је упитао зашто у том телу  нема ни једног мушкарца који је отац.
„ Ми смо преузели од Европске уније да  30 одсто мање заступљеног пола буде у свакој институцуији, што, рецимо, у тој комисији није регулисано. У Влади седе потпредседници мушкарци који су породични људи..Зашто уместо Брнабићке неко од њих не заступа интересе породице? По ономе што раде и како су се распоредили чини се да план власти није повећање, већ смањење наталитета“, оценио је Илић.
Он је говорећи о изјавама премијерке да је стање у медијима хаотично, али наслеђено, подсетио да је последњи медисјки закон донет баш у време власти Александра Вучића, па да  зато и „ не чуди што је хаос у медијима“.

„Из Радне групе за израду медисјке стратегије повукли су се сви новинари професионалци,  то довољно говори о притисцима и намерама власти у односу на медије“, казао је Илић.
Он је истакао да што се Београда тиче да у граду ништа није урађено и да је све маскирање стварности.
„Београд није од Дедиња до Андрићевог венца. Трећина Београда нема канализацију, а они праве фонтану. Ништа није пипнуто, ни санирано од клизишта, обилазница око Београда није такнута годинама, клизишта на Умци...Читаве породице у Београду не могу да преживе, јер су им дажбине веће од примања“, рекао је Илић.

Он је коментаришући увођење сениопрских картица за пензионере , истакао да је то тешка обмана и да пензионери неће тиме добити ништа , да је то начин да их власт поткупи пред изборе.
„ Ми ћемо се залагати за ставрне субвенције пензионерима.  Субвенције за комуналне  дажбине за пензонере са малим примањима, као и за то да сваком пензионеру омогућимо мирну старост у ствановима у којима живе, а не да их селимо на периферију у мање станове зато што од малих пензија не могу да плаћају дажбине. То истеривање пензионера из станова у којима су провели живот  за њих равно убиству, што је доказала и медицина. Интересантно је и да власт део који је одузела најстаријим грађанима од пензије враћа тако што им даје попуст на сахране, што је невероватан безобразлук и непоштовање права на живот“, нагласио је Илић.
Он је обавестио  новинаре да  је Нова Србија извршила консолидацију Градског одбора и да су  у току велике припреме за предстојеће изборе.

На конференцији за новинаре председник Нове Србије представио је новог председника Градског одбора Београда Пеђу Милосављевића, који је и одборник Нове Србије у Скупштини Београда.   

Информативна служба Нове Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.063.495 посета
Тренутно на сајту: 370 посетилац(a)