У обилазак Србије “Дигитална експедиција” кренула из Пријепоља 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У обилазак Србије “Дигитална експедиција” кренула из Пријепоља
Trenutno na sajtu: 426       |       Podeli:
29.08.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Караван дигиталних вештина, писмености и безбедности „Дигитална експедиција”, боравио је у суботу у

граду на Лиму.Пријепољци су имали прилику да се упознају са кључним дигиталним вештинама, електронским услугама, електронском трговином, основама дигиталне безбедности и писмености, као и осталим погодностима које нуди дигитални простор и омогућавају нове технологије. Кроз разговоре и радионице са експертима и домаћим инфлуенсерима презентоване су основе дигиталне писмености и безбедности.

Караван дигиталних вештина, писмености и безбедности „Дигитална експедиција” покренут је на иницијативу Кабинета председнице Владе Републике Србије, Ане Брнабић, уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Канцеларије за ИТ и еУправу, и у партнерству са програмом „Нова писменост” који заједно реализују Америчка агенција за међународни развој УСАИД и Пропулсион и Програмом Уједињених нација за развој (УНДП).Први човек општине Пријепоље, Владимир Бабић, истакао је да се караваном „Дигитална експедиција„ остварује један од циљева Владе Србије, а то је да дигитална писменост, безбедност и вештине буду значајне теме на којима се заснива савремено и конкурентно српско друштво. Бабић се захвалио Влади Републике Србије и министрима који су међу 16 градова и општина одабрали и Пријепоље као једну од локација на којима ће грађанима бити пружена сва могућа расположива знања из области дигитализације.

Начелник Општинске управе Миодраг Ћубић

Начелник Општинске управе Миодраг Ћубић, је нагласио да је у последњих неколико година, у сарадњи са државним органима, локална самоуправа осавременила своје рачунарске и мрежне капацитете како би се припремила за имплементацију електронске писарнице, повећала безбедност података и како би се отворила ка еУслугама.Увођењем система еУправе, проблеми везани за гужве на шалтерима, комплилковане процедуре, посећивање више институција да би се завршио посао, радно време органа, постаће прошлост – апострофирао је Ћубић.

Током наредна четири месеца караван ће посетити још 14 градова Србије: Вршац, Шабац, Смедерево, Крушевац, Краљево, Чачак, Ужице, Суботицу, Алексинац, Ниш, Врање, Пирот, Рашку и Нови Пазар. Грађани ће се упознати са електронским јавним услугама које су доступне на сајту еУправе, принципима електронске трговине и основама безбедног коришћења друштвених мрежа, као и на који наћин да у електронској комуникацији с државном управом остваре неко своје право или испуне обавезу и како да себи и својој деци пруже безбедно дигитално искуство.

ГЗС/ ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje ekspedicija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.425.861 посета
Тренутно на сајту: 427 посетилац(a)