Kvalifikacioni turnir i rukometu Plazma sportskih igara sutra u Priboju 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Kvalifikacioni turnir i rukometu Plazma sportskih igara sutra u Priboju
Trenutno na sajtu: 437       |       Podeli:
16.03.2024 | 0 коментар(а)



Priboj – Kvalifikacioni turnir u rukometu Plazma Sportskih igara mladih održaće se nedelju 17.marta u Priboju u Gradskoj sportskoj



dvorani sa početkom u 10 h. Preko 20 ekipa, u konkurenciji dečaka i devojčica, uzrasta 2010. godište i mladji, uzeće učečće na turniru. Deca iz Priboja već sedmu godinu u nizu učestvuju na Sportskim igrama mladih.

Rukometaši RK Priboj beleže izvanredne rezultate u ligi mlađih kategorija centralne Srbije, a pre tri godine dečaci su učestvovali na državnoj završnici Sportskih igara mladih na Zlatiboru.

Prvo učešće mladih Pribojaca na Sportskim igrama mladih je bilo 2018. godine na Zlatiboru, a potom je narednih 6 godina Priboj postao jedan od domaćina „Dana sporta“ u okviru“ Karavana radosti i prijateljstva Plazma Sportskih igara mladih“.

Sportske igre mladih su najmasovnije takmičenje mladih u Evropi koje se organizuje od 1996. godine i koje je dobilo podršku značajnih ličnosti iz sveta sporta i politike.

Pored Srbije, Sportske igre mladih organizuju se i za decu Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Plazma Sportske igre mladih su kroz 27 godina delovanja obogatile živote mnogih generacija, a od osnivanja 1996. godine na Igrama je učestvovalo više od 2,7 miliona dece i mladih. Iako se radi o amaterskim takmičenjima za decu i mlade (od 6 do 18 godina), organizovana su na profesionalnom nivou u 10 sportskih disciplina (fudbal, košarka, odbojka, odbojka na pesku, kros, trka na 60 metara, tenis, rukomet, šah i stoni tenis).

U fokusu igara je promocija sporta, zdravih stilova života i međusobnog prihvatanja koje se usvaja bavljenjem sportom, ali i udaljavanje od svih negativnih faktora kojima su mladi danas okruženi. Priliku učešća imaju svi, bez obzira da li se aktivno bave sportom, i to potpuno besplatno.

Rad i rezultate SIM podržavaju i brojne svetske institucije, od kojih izdvajamo: MOK, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.

Svesni svog uticaja na živote dece i mladih, SIM kroz programske aktivnosti, promoviše toleranciju, zajedništvo, deci Srbije, jedanaestu godinu za redom, približava vrednosti Sportskih igara mladih,druženja kao i drugih dobrobiti koje se stiču bavljenjem sportom.

Priboj grad rukometa

Priboj je grad rukometa, dugogodišnji superligaš, koji je iznedrio reprezentativku Željku Nikolić, reprezentativce osvajače srebrne medalje sa evropskog prvenstva u Beogradu 2012. godine Alema Toskića i Miloša Dragaša kao i zlatnog olimpijca iz Minhena – 1972. godina Zoran Tuta Živković. Ženski rukometni klub Priboj formiran je 2023godine.

 

 

GZS / PP Media

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.323.304 посета
Тренутно на сајту: 438 посетилац(a)