Изабрана председница Форума жена ОО СПС - а у Горњем Милановцу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Изабрана председница Форума жена ОО СПС - а у Горњем Милановцу
Trenutno na sajtu: 358       |       Podeli:
21.01.2020 | 3 коментар(а)



Горњи Милановац - Социјалисти и даље у свом препознатљивом стилу настављају да из дана

у дан показују своју снагу и озбиљност за предстојеће парламентарне и локалне изборе који ће се одржати најкасније до краја месеца априла 2020. године, избором председнице Форума жена у препуној сали СПС, наводи се у саопштењу општинског одбора СПС из Горњег Милановца.

У овој странци су мишљења да је СПС странка која предњачи у општини Г. Милановац и чија популарност расте свакога дана.

„Доказ за то је је то да су наше другарице једногласном одлуком подржале Славицу Михајловић, дугогодишњу чланицу СПС која је уједно члан ИО и одборница општине Г. Милановац, а за њену замницу Јелену Вучићевић, члана ИО СПС. Одржани састанак на коме је присуствовало преко 50 другарица представништва Форума жена показали су те вечери једну снагу која ће дати пуну подршку СПС у предстојећим изборима“, нагласила је Славица Михајловић и додала:

„Поштоване другарице, желим да Вам се захвалим на указаном поверењу, хвала Вам што је баш мени, међу Вама успешним, вредним и изузетним женама припала част да будем прва међу Вама. Трудићу се да то Ваше поверење оправдам. Реч будућност је женског рода, па самим тим и будућност је баш на нама женама. Борићу се заједно са вама да наш статус подигнем на виши ниво. Обзиром да положај жене у спрском друштву још увек није на завидном нивоу, молим Вас да узмемо заједничко учешће у покушају да такву позицију побољшамо. Наш народ каже „на жени је кућа“, баш тако, а из тог разлога мало је оних другарица које ће издвојити своје драгоцено време и кренути у остваривање циља, да буду поштоване и уважене ван своје породице, у свом селу и граду, држави. Морамо ствари преузети у ’своје руке’, наравно да нам неће бити лако, али док не покушамо не можемо ни победити. Свест жене морамо подићи у свим сегментима, у васпитању, образовању, здравственом положају жена, али и у политици. Као одборник Скупштине општине борићу се за формирање радне групе за родну равноправност где ћемо се ботити за сва права али и решавање проблема жена како на селу тако и у граду. Знате и саме да нам предстоје избори, и баш у таквим тренуцима жена нам увек фали, јер мало је оних храбрих и одважних другарица које би жртвовале место мајки, супруга, бака... и почеле да се баве политиком и правом жена. У будућем периоду у оквиру ОО Форума жена СПС имаћемо низ активности , пуна подршка за изборе а приоритет тј. до 31. марта 2020. године сваки Месни одбор мора формирати Форум жена где ће чланице бити најмање три жене“, казала је она.

Председништву Форума жена обратио се на почетку и Александар Марушић, члан ИО СПС и директор Музеја, који је пружио праву другарску подршку другарицама и нагласио да је циљ СПС борба за социјалну правду и друштво подједнаких шанси, а затим и председник ОО СПС Г. Милановац Јовица Царевић, који је изразио велико задовољство, које у свом обраћању није крио као и да је поносан на саму организацију.

У саопштењу се даље истиче да много нових лица, посебно младих другарица, мајки, трудница које су се те вечери скупиле и наравно искусних другарица, које су ту већ дужи низ година уз СПС без којих социјалисти у овој општини не би били препознатљиви, направили су озбиљну организацију и именовали ново председништво Форума жена које ће се у наредном периоду залагати за право жена и њихов положај у општини Г. Милановац, како у градском тако и у сеоском подручју.

„Жене су увек имале јаку улогу у друштву, оне су те које су увек знале да препознају добре ствари и увек су пратиле моду, данас са поносом можемо да кажемо да су Социјалисти у моди“, закључују социјалисти Горњег Милановца.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gornji milanovac sps forum zena slavica mihajlovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (3)

  • Zene MILANOVCA

    Zene G.Milanovca su uz vas, svaka cast za Slavicu Mihajlovic samo napred zenska do pobede! :-)
  • Lucani

    Podrska za dobar rad OO SPS-a u G. Milanovcu. Mozda bi drugi mogli da se ugledaju na milanovcane.
  • Vanja

    Svaka cast velika podrska za sve vas,za izbore se ne sekirajte to je vec resena stvar u napred vam cestitam na pobedi.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.405.041 посета
    Тренутно на сајту: 359 посетилац(a)