Чачани се пласирали у наставак такмичења игара на води 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Чачани се пласирали у наставак такмичења игара на води
Trenutno na sajtu: 434       |       Podeli:
10.07.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Чачак је први град на овогодишњој City Games турнеји у Србији и на свом је базену угостио први национални challenger.

У изванредној атмосфери такмичиле су се екипе из Крагујевца, Чачка, Трстеника, Ужица и Горњег Милановца.

Пуне трибине гледаоца сведочиле су сјајним наступима и борби за финале до самог краја вечери кроз шест игара: летећем ватерполу, спашавању туристкиња, вошарци, воденој алци, пршути и веслу. Импресиван је податак да је Крагујевац победио у чак пет игара, али и да су друга два тима били стално близу с бодовима, па се победник одлучивао у последњој игри.

Пласман на Златибор, где се 20. јула одржава српско финале, изборили су Крагујевац, који ће тако имати прилику да одбрании титулу националног првака, те домаћа екипа из Чачка, која је за само један бод предности била боља од трећепласираних Трстеничана.

Фото: Mедији Јан Мастровић

Један од бројних тренера екипе из Чачка био је и Срђан Филиповић, судија некадашњег пројекта "Игре без граница" ("Jeux Sans Frontieres") и представник Југославије у финалу 1982. у Италији.

"Ова два пројекта су и слична и различита истовремено, али оба су одлична, охрабрују људе да се баве спортом и такмиче на овај начин. City Games су више од игара, јер након последњег звиждука није готово. Тимови се боље упознају и друже и то много значи, пријатељство је оно што остаје након свега”, каже Филиповић.

Фото: Mедији Јан Мастровић

City Games караван сада путује у Суботицу, у којој се 11. јула одиграва нови challenger и сазнају остали финалисти. Најбоља екипа из финала на Златибору представљаће Србију на интернационалном полуфиналу у Београду крајем августа, а најбољи од најбољих потом путују у Биоград на Мору, где се 2. септембра одржава велико интернационално финале.

Глас западне Србије

 

Фото: Mедији Јан Мастровић

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.453.028 посета
Тренутно на сајту: 434 посетилац(a)