Туђи пасош је част али само папир, док је „Слобода ипак слобода!”, а кућа увек кућа! Вићевић вратио Ужицу фудбалску славу 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Туђи пасош је част али само папир, док је „Слобода ипак слобода!”, а кућа увек кућа! Вићевић вратио Ужицу фудбалску славу
Trenutno na sajtu: 376       |       Podeli:
02.06.2022 | 0 коментар(а)



Ужице – Уз максиму „свуда пођи, али кући буди”, пропутовавши светске меридијане и поставши

држављанин Ел Салвадора у Средњој Америци, за којег је чак и наступао у квалификацијама за Светско првенство у фудбалу у Француској 1998, рођени Севојничанин – Ужичанин, Владан Вићевић, вратио се на место којем у потпуности припада.

Када је именован за шефа стручног штаба ужичке Слободе, почетком априла, тим је био на трећем месту на табели на српском „Западу”, са пет бодова заостатка за водећом Слогом из комшијске Пожеге, а колико је допринео резултатима и пласману клуба за два месеца, говори податак да је Слобода, уочи последњег меча прекосутра пред званичним проглашењем за најбољи тим „Запада”, да је установио форму каква се само пожелети може, а да гол-разлика у периоду његовог вођења износи импресивних 18-3!

Вићевић је играо за Слободу, па за Бечеј, а 1996. на позив земљака Милована Ђорића одлази у Ел Салвадор где, у међувремену, у року од само шест месеци, стиче пасош.

Игра за ту земљу у квалификацијама за Француску 1998.
Пред крај прошлог века завршава каријеру у матичном Севојну где је пут и почео као клинац.

Након тога, врло интересантна прича прати Вићевића и на улазу у тренерске воде, где после епизоде и усавршавања у матичном Савезу и рада као инструктор, напушта земљу и одлази опет у своју другу домовину – Ел Салвадор.

Тамо осваја шампионску титулу, затим ради у Сједињеним Америчким Државама у тамошњој фудбалској академији, потом и у Кини...

Све је то једна страница књиге, а ново поглавље отворио је с почетка априла, а оно ће, сва је прилика, бити успешно затворено за два дана.
Слобода би, ако не дође до великог изненађења, требало да освоји прво место, понесе наслов „шампиона западне Србије”, и после пуне 42 године у неком рангу буде првак, са кормиларом који је од првог дана знао шта хоће и да то што хоће и спроведе у дело.

Да ли ће субота бити само формалност? Саговорник Гласа западне Србије, први тренер тима, оптимистичан је, али упозорава да доза опреза мора да постоји.

„Дошли смо у ситуацију коју смо желели. Одлучујеми сами о себи. Спремићемо екипу, опрезни смо јер је фудбал чудна игра. Ипак, не бежимо од улоге фаворита и не би требало да буде проблема. Нећемо дозволити изненађење”, уверава Вићевић.

Он каже да Ужице очекује права фешта и спектакл на стадиону "Радомир Антић" од 17.30.

„Остао је тај један, најтежи али и најслађи корак који ћемо, надам се, успешно пребродити и вратити Слободу на пут старе славе. За почетак, у Прву лигу Србије!”, закључио је човек који је преокренуо ток првенства Српске лиге „Запад” и својом енергијом зацементирао Слободу за чело табеле.


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice fudbal sloboda vicevic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.233.336 посета
Тренутно на сајту: 377 посетилац(a)