Златиборски сир један од гастрономских специјалитета тог краја 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Златиборски сир један од гастрономских специјалитета тог краја
Trenutno na sajtu: 557       |       Podeli:
20.09.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина - Златиборски сир један је од најбољих и најукуснијих сирева.
Фото: ГЗС

Ако одседнете у неком хотелу на Златибору и одете у ресторан на ручак или сте ипак у неком приватном смештају сигурно је да ћете пробати чувени златиборски сир, које вредне домаћице припремају по старом рецепту њихових бака.

Фото: ГЗС

"Дневно имам око 80, 90 литара млека и комплетна количина заврши прерађена, од тога буде неких пет килограма сира и исто толико кајмака. Прво узварим млеко и након тога скинем кајмак, када све буде готово сир исечен на коцке и након тога га спакујем за продају. Знам да је сир са Златибора један од омиљених, бар по утисцима купаца којих има много. У нашој породици производња млечних производа је традиционални породични посао и сви смо укључени у то, тако да је то један читав ланац", рекла је Крста Филиповић.

Фото: ГЗС

Гастрономски специјалитети златиборског краја итекако су учинили Мачкат препознатљивим на туристичкој мапи Србије. Оно што је занимљиво јесте да краве које дају млеко од ког се прави златиборски сир пре свега једу природну, квалитетну храну са златиборских пашњака.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sir zlatibor gastronomska ponuda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.106.628 посета
Тренутно на сајту: 556 посетилац(a)