Година великог јубилеја Доборовољног ватрогасног друштва Ужице 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Година великог јубилеја Доборовољног ватрогасног друштва Ужице
Trenutno na sajtu: 428       |       Podeli:
27.02.2023 | 0 коментар(а)



Ужице - Првих 20 полазника обуке за припаднике Добровољног ватрогасног друштва Ужице обишла је градоначелница Ужица др Јелена Раковић

Радивојевић у друштву председнице ДВД Ужице Драгице Јевтовић. Ово је како је истануто, тек прва активност у години у којој ово друштво обележава великих 100 година постојања.

Добровољно ватрогасни друштво Ужице ове године обележава својих сто година постојања у континуитету, па ће све активности бити у знаку прославе, али и промоцији и приближавању грађанима свега што је ово друштво радило некада и што ради и данас”, истакла је председница ДВД Ужице Драгица Јевтовић.

Према њеним речима, циљ је такође привући и што већи број грађана свих узраста а нарочито најмлађих, како би у будућности могли да дају свој допринос и раду друштва и заједници у којој живе.

“Поред обука овај јубилеј биће обележен и другим активностима. Са жељом да прикажемо како је друштво функционисало у временима када је била немаштина и како се развијало у “Ноћи музеја” приредићемо изложбу која ће обухватити период од оснивања ДВД Ужице до данас. У Љубишу ћемо организовати првомајски уранак а део активности везан је за наше пријатеље из иностранства односно Словеније, Словачке и Хрватске којима ћемо бити домаћини али и гости. Желимо да видимо и чујемо њихова искуства и пренесемо све оно што је добро. Морам да нагласим и да је све о чему говоримо могуће захваљујући првенствено разумевању и подршци наше локалне самоуправе”.

Да ће Добровољно ватрогасно друштво Ужице имати подршку и годинама које долазе потврдила је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Ова година је година великог јубилеја 100 година од оснивања ДВД. Добровољно ватрогасно друштво Ужице има своју далеку прошлост још из једног великог пожара који се десио у нашем граду када је општина Ужице наложила набавку једног возила, а осим тога они су узели своје безрезервно учешће за време другог светског рата и први су се појавили и када се десила велика експлозија у трезору и нажалост тада је неколико њих изгубило животе. ДВД је симбол племенитости, храбрости, сви људи који су чланови друштва су волонтери, сваког тренутка су спремни да изађу на терен и да помогну људима у разним ситуацијама а наравно ту си и да спасавају животе наших суграђана. Зато им овом приликом честитам јубилеј са жељом да трају и успешно раде још много година”.

Централна свечаност планирана је за 9. јун на Градском тргу, када ће бити одржана и велика показна вежба уз учешће припадника ужичког али и добровољних ватрогасних друштава из других градова и општина Србије и иностранства.

 

 

 

ГЗС 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.379.731 посета
Тренутно на сајту: 429 посетилац(a)