Jaka snežna vejavica zahvatila zapadni deo Srbije - najnovije vesti sa terena 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Jaka snežna vejavica zahvatila zapadni deo Srbije - najnovije vesti sa terena
Trenutno na sajtu: 297       |       Podeli:
17.04.2024 | 0 коментар(а)



Nakon kiše koja je noćas padala, snažna vejavica zahvatila je jutros zapadni deo Srbije.
Sneg u zapadnoj Srbiji, foto: Jovan Nikolić

Za veoma kratko vreme na planinama se stvori snežni pokrivač od nekoliko centimetara.

Iako je sneg vlažan i težak nema nikakvih većih problema u funkcionisanju elektroprivrede i putnog saobraćaja.

Zlatibor, foto: Jovan Nikolić

Jovan Nikolić koji je ovog jutra krenuo preko Zlatibora kaže da na kolovozu nema snega, ne zadržava se i nema nikakvih poteškoća u vožnji. „Snega ima pored puta, po pašnjacima oko dva centimetra, a ponegde ga ima i više. Temperatura je oko nule, pa je dobro što smo pre polaska na put spakovali i zimske jakne”, kaže Nikolić.

„Mokar sneg počeo je da pada oko 7 sati, a za sad se spušta na visine do 800 metara nadmorske visine. Trenutno stanje na putu su vlažni kolovozi sa malo raskvašenog snega. Na terenu je angažovano osam vozilа”, rekao je Alen Mušanović iz Puteva Užice.

Kablar pod snegom

Na prostoru Čačka svi putni pravci su prohodni, osim seoskog puta koji povezuje više predele od sela Loznice s magistralnim putem Čačak - Guča, koji je neprohodan usled oborenog drveća palog pod težinom snega. I u dragačevskom kraju situacija je stabilna i bez problema.

„Sneg pada ali se i brzo topi na kolovozu tako da su svi put i pravci prohodni. Putarske ekipe su na terenu. Za sada nije bilo nikakvih problema u snabdevanju električnom energijom, sve se odvija redovno”, rekao je za Tanjug Milija Milenković, pomoćnik predsednika opštine Lučani.

 

 Jedan kamion se poprečio na Karauli

GZS

 





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti planina sneg

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.665.454 посета
Тренутно на сајту: 298 посетилац(a)