Вучић: Формирање ЗСО једина преузета међународна обевеза 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Вучић: Формирање ЗСО једина преузета међународна обевеза
Trenutno na sajtu: 401       |       Podeli:
11.03.2023 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Бујановцу да је по питању плана за КиМ важно да се испуне сви претходни договори са потписом ЕУ



и нагласио да је формирање Заједнице српских општине једина преузета међународа обавеза од пре 10 година, коју предвиђају четири документа.

Вучић је, на питање албанског новинара да изгледа да нема много помака у оквиру бриселских преговора, јер је Курти рекао да ЗСО тешко може да се формира пошто то не дозовљава устав тзв. Косова, као и да је тешко да ће он прихватити предлог Француске и Немачке.

"Када сам покушавао нешто да решим, сви сте ми скакали по грбачи. Важно је да се испуне претходни договори. Питате да ли ћу ја да испуним нешто што нисам потписао, па испуњава се оно што сте потписали и оно што је преузета међународна обавеза, а једина преузета међународна обавеза од пре 10 година је ЗСО и четири документа везана за ЗСО", рекао је Вучић.

Вучић је поручио да није до Аљбина Куртија да ли ће он да испуњава оно што је међународна обавеза, већ да је то ствар и ЕУ и свих потписника.

"У 2015. потписао сам принципе који говоре о томе, 22. принципа сам ја потписао, а пре тога је потписивао Дачић и потписивали Тачи и Мустафа, како који, од споразума. При свему томе, увек стоји потпис ЕУ. Ваљда се то испуњава? Каже, тешко, ако је тешко - и то сам разумео", нагласио је Вучић.

 

 

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic zso

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.881.997 посета
Тренутно на сајту: 401 посетилац(a)