Ево како су Ивањичани након поплава дочекали српске војнике у подголијским селима 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ево како су Ивањичани након поплава дочекали српске војнике у подголијским селима
Trenutno na sajtu: 332       |       Podeli:
30.06.2020 | 0 коментар(а)



Ивањица – Још од ратног доба мештани ивањичких села нису се оволико обрадовили војницима
Фото: РИНА

који су са тешком механизацијом стигли подно Голије у Вучак. 

Одесечено од света, услед апокалиптичних поплава, већ седам дана је преко 50 кућа, а проблем је велики. Они који морају на посао, јер им од тога зависи кора хлеба, до радног места иду пешке, а реку прелазе захваљујући једном балвану који се испречио преко водотока, који и није баш најсиурнији, па преко њега могу – само најхрабрији, преноси агенција РИНА.


„Сналазимо се како морамо. Пре смо имали нормалан пут и до посла сам ишао аутомобилом, сада је то немогуће. Пешачим сат времена до суседног села, по овој врућини срце хоће да ми искочи, а и овај балван је често клизав. Није нам лако.

Верујемо нашим војницима, они су нам једина нада. Кад су они дошли, сад смо сигурнији да ће нам се живот ускоро вратити у нормалу“, рекао је за РИНУ, Милољуб Драмићанин из села Вучак.


У овај забечени део Србије стигли су припадници 210. инжењерског батаљона Друге бригаде копнене восјке. На санацији уништеног пута раде са две тешке машине, које су донација Републике Кине, а локално комунало предузеће упутило је и своју механизацију. Циљ је да се у најскоријем могућем периоду преко реке поставе цевасти пропусти, како би мештани могли несметано да прелазе.


„Општина Ивањица никад није била у тежој ситуцаији. Локални путеви су уништени, а у лошем стању су и поједини државни правци. Желимо што пре да оспособимо путне правце, како не би било изолованих домаћинстава, али оно што нам прави велики проблем јесу покренута клизишта на неколико локација“, изјавио је председник општине Ивањица, Зоран Лазовић.


Деценијама уназад не памти се овакава катасторофа, а прелиминарна штета на територији општине Ивањица износи између 1,5 и две милијарде динара, јер поред путева уништено је на стотине хектара обрадивог пољопривредног земљишта, као и стамбени објекти.


РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


IVANJICA VOJSKA SRBIJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.470.030 посета
Тренутно на сајту: 333 посетилац(a)