Почетак градње пословног центра „Биг Чачак” на простору бивших фабрика ПКС ЛАТЕКС и „Први мај” 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Почетак градње пословног центра „Биг Чачак” на простору бивших фабрика ПКС ЛАТЕКС и „Први мај”
Trenutno na sajtu: 863       |       Podeli:
23.08.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Градска управа за урбанизам у Чачку, објавила је Јавну презентацију урбанистичког

пројекта за изградњу пословног објекта „BIG ЧАЧАК“ у Чачку чији је обрађивач Предузеће за консалтинг, урбанизам, пројектовање и инжењеринг „Урбанпројект” а.д. Чачак. Одговорни урбаниста је Зорица Сретеновић, дипломирани инжењер архитектуре.

Подносилац захтева за издавање потврде на урбанистички пројекат је CEE –BIG MANAGEMENT ДОО БЕОГРАД.

Јавна презентација траје до 26. августа у просторијама Градске управе за урбанизам града Чачка, сваког радног дана од 8-14 часова уз присуство представника стручне службе, у централном холу зграде Града и на сајту града Чачка,.www.cacak.org.rs.

Урбанистичким пројектом обрађује се простор у површини од 57.640 метара квадратних који је до сада разрађиван Планом генералне регулације „Индустријска зона, комплекси болнице и касарне“.

Простор који је предмет разраде лоциран је источно од градског центра, у директном контакту са десном обалом реке Западне Мораве и чини га део комплекса некадашње фабрике ХИ ПКС Латекс и „Први мај”. Одређен је саобраћајницама по ободу, одбрамбеним насипом реке Западне Мораве и регулисаним коритом Лозничке реке.

Други део поменутог комплекса се налази са јужне стране, а повезан је са предметним простором преко Лозничке реке на којој постоје прелази, како колски тако и пешачки.
Према ПГР-у велики део предметног простора је опредељен за површине остале намене. Комплекс који је предмет разраде се развија у оквиру постојеће површине па је УП-ом потребно обезбедити услове за изградњу нових објеката. У оквиру комплекса сви постојећи објекти који су били у функцији некадашње фабрике Хемијска индустрија ПКС Латекс и „Први мај” углавном су у лошем стању, а у протеклом периоду је започето њихово рушење и демонтажа.

Од просторија овај објекат садржи пословне јединице, тренутно је предвиђено 8 ком. Могуће је да се у даљој разради, а према захтевима закупаца тај број промени, спајањем или раздвајањем предвиђених пословних јединица, али само унутар планираног габарита објекта.

Идејним решењем су продајне јединице предвиђене као јединствене површине, а унутрашња организација зависиће од захтева будућих закупаца.

Продајни простори су организовани тако да им је улаз на предњој фасади (југоисточна страна), оријентисан ка Објекту 2, ка унутрашњости комплекса. Доставни приступ је предвиђен код свих локала, са задње стране, а то је уједно и приступ запослених.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


JAVNA PREZENTACIJA PKS LATEKS PRVI MAJ

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.015.936 посета
Тренутно на сајту: 864 посетилац(a)