Обрадовић: Савремена градска насеља потребна Чачку и свим градовима широм Србије 


Sunčan i topao poslednji dan aprila              Poznati članovi nove vlade, mandatar za sastav Pokrajinske vlade Maja Gojković              Zajednica auto-škola u Čačku dobija poligon za obuku vozača              Koalicija „Svi za Čačak” danas i sutra prikuplja potpise za kandidaturu              Komaranska košija na Boretinom brdu 1. maja             

 
Обрадовић: Савремена градска насеља потребна Чачку и свим градовима широм Србије
Trenutno na sajtu: 420       |       Podeli:
19.03.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Председничка конвенција Бошка Обрадовића одржана је вечерас у великој сали Дома културе у Чачку
Фото: ГЗС

на којој је кандидат за председника Србије представио концепт савременог градског насеља.

„Вечерас смо овде у Чачку заједно са колегама из Покрета обнове краљевине Србије и нашег заједничког Патриотског блока за обнову краљевине Србије представили један модеран концепт савременог градског насеља које би заправо требало да има све оно што је породици потребно. Од пре свега много зеленила, модерних станова за младе брачне парове, наравно свега онога што су услуге, здравствене амбуланте, школе, вртићи, спортски терени, комунална инфраструктура, бициклистичке стазе, брз интернет и све друго што би требало да има једно модерно породично насеље. Предвидели смо и нове студентске кампусе за становање студената, али смо и предвидели једну нову форму међугенерацијске солидарности између оних наших најстаријих суграђана и младих који би управо могли да добијају станове за изнајмљивање по повољним ценама уколико би се укључили у једну врсту социјалне акције бригу о нашим најстаријим и самачким домаћинствима. Ово је једна модерна идеја и после представљања модерног српског села за 21. век сада смо представили како изгледа и један модеран град. Мој задатак као будућег председника Србије и нас и наше заједничке изборне листе биће да један овакав нови, модеран град за 21. век буде изграђен прво и нашем граду Чачку, да буде понуђен повратницима из дијаспоре, да они могу ту да купе своја имања, а потом да та типска породична насеља важе и за друге градове. Чини ми се да је то нешто јединствено што смо понудили на овим изборима. Позивам грађане Чачка и читаве Србије да на изборима 3. априла заокружд број 11 и нашу заједничку листу Патриотски блок за обнову краљевине Србије, Двери, ПОКС, а на председничким изборима имају прилику да гласају за свог земљака, Чачанима. Што се мене тиче ја сам спреман да их представљам на један достојан начин овога краја и наше историје”, рекао је Обрадовић.

Фото: ГЗС

На питање новинара како је задовољан тиме како протиче предизборна кампања и да ли има неких неправилности, Обрадовић је рекао:

„Синоћ се нажалост један скандал који је прекинуо тог кампање, наиме Радио телевизија Србије прекршила је споразум о одржавању избора који је потписан у Народној скупштини где у Члану 40, становима 4 и 5 где се Радио телевизија Србије обавезала да ће представљање изборних ученика бити на РТС-1 , а они су сада понудили РТС 2, који је као што знамо непоредиво мање гледан и у том смислу наш члан привременог надзора за медије проф. др Милорад Маринковић је напустио жреб. Ја сам већ тражио ванредну седницу контролног тела које надгледа примену споразума и ово заиста баца сенку на досадашњи ток избормог процеса уз наравно ону сталну и непрестану кампању председника Вучића који наравно злоупотребљава своја уставна овлашћења и практично по цео дан води своју функционерску кампању, на пара не би имао право. Друге ствари су релативно нормалне и чини ми се да нема ова два озбиљна проблема да би ово била једна боља изборна кампања него што је то било раније, али уз наравно ону основну опаску да се не може сада за две, три недеље надокнадити медијски мрак који је трајао претходне четири године”, казао је Обрадовић.

Поред Бошко Обрадовића вечерашњој конвенцију у чачанском Дому културе присуствовао је и Милош Парандиловић, заменик председника ПОКС-а.

„Борба за смену ове власти накарадне и наопачке је борба за промену целокупног система да више никада никоме не падне на памет да један човек, један режим узурпира све институције у овој држави у своју корист и ми се надамо да ћемо у томе успети на овим изборима. Патриотски блок жели да поручи грађанима и Чачка и Србије јесте да свако од нас гласа по својој савести, да гласа за оног ко осећа као најближег и то једна једина порука. Желимо да створимо једно такво друштво у ком ће се власти смењивати, али где ће постојати систем који је јачи од сваког појединца, то је основна порука и оно на чему ћемо такође инсистирати. На шта желим посебно да да обратим пажњу је српско образовање , дакле да се најбољи у овој земљи питању јер нас је врло мало остало, многи нам је људи одавде побегло лошом и неспособном власти у претходних тридесет година и једино што можемо да исправимо јесте да се у овој земљи најбољи питају, јер је то једини начин да ова земља крене напред, рекао је Парандиловић.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


konvencija dveri obradovic cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.732.336 посета
Тренутно на сајту: 421 посетилац(a)