Министар Вулин: По техници и квалитетима припадника РВ и ПВО је раме уз раме са колегама у свету 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Министар Вулин: По техници и квалитетима припадника РВ и ПВО је раме уз раме са колегама у свету
Trenutno na sajtu: 314       |       Podeli:
29.07.2020 | 0 коментар(а)



Министар одбране Александар Вулин у пратњи ректора Универзитета одбране генерал-потпуковника Горана Радовановића, начелника

Војне академије генерал-мајора Бојана Зрнића и команданта Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајора Душка Жарковића, обишао је данас кадете Војне академије који на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници реализују летачку обуку на авионима и хеликоптерима.
Захваљујући великом и личном напору врховног команданта Војске Србије Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана спашени су од пропадања, од гашења, како је било пре само неколико година. Имамо авионе, имамо ПВО, најновије и најбоље хеликоптере на свету, али за све то морамо имати људе – рекао је министар Вулин, истакавши да огроман труд и рад свих оних који се брину о будућим пилотима Војске Србије и кадетима Војне академије, даје резултате. Он је додао да смо данас могли да видимо како се приводи крају обука завршне године и четврте године Војне академије смер Ваздухопловства, али исто тако и да видимо нове потенцијалне кадете који пролазе завршне фазе провера и за које се надамо и верујемо да ће постати део нашег школског система, а затим и нашег ваздухопловства.
 Према речима министра Вулина, улагање у ваздухопловству је улагање у технику, али, такође, мора бити и улагање у људе.
Захваљујући одлуци врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, пилотима су посебно подигнуте плате. Њихове зараде су изједначене са свим колегама који се баве истим послом и сада можемо да кажемо да имамо материјалне претпоставке које више него до сада гарантују да могу да се посвете само ономе што раде и само свом веома сложеном и тешком задатку. Сви који прођу ригорозне здравствене прегледе заслужују да буду део нашег ваздухопловства и ја позивам све младе људе да размисле, дођу до наше академије и виде да вреди везати своју судбину за Ратно ваздухопловство и противваздухопловну одбрану – поручио је министар Вулин, нагласивши да ће војска дати све од себе да им живот учини још бољим, а обуку још занимљивијом.
Припадници Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране сада су у прилици да раде на најновијим и најбезбеднијим средствима и буду раме уз раме са својим светским колегама, поручује министар Вулин и подсећа да су по квалитету људи они то увек и били, као и да сада можемо рећи да смо то и по техници. Како каже, Војска Србије никада неће дозволити да неко други чува њено небо, попут земаља које позивају своје суседе да то раде уместо њих. Србија је слободна земља и увек ћемо чувати своје небо сами, рекао је министар Вулин.


 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vulin vojska azduhoplovstvo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.484.770 посета
Тренутно на сајту: 315 посетилац(a)