Горачићи добили нови асфалт после 40 година: 130 ђака безбедније до школе 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Горачићи добили нови асфалт после 40 година: 130 ђака безбедније до школе
Trenutno na sajtu: 351       |       Podeli:
28.09.2019 | 0 коментар(а)



Лучани - После 40 година урађен је путни правац Гуча - Горачићи у дужини од седам километара. Радове је финасирала Влада РС,
Нови асфалт у Горачићима, фото: ГЗС

преко ЈП „Путеви Србије” у вредности од 71 милион динара, док је извођач био Страбаг Чачак.

Председник МЗ Горачићи Милутин Кнежевић захвалан је до неба што им је омогућено да после 40 година дођу поново до асфалта.

Председник МЗ Горачићи Милутин Кнежевић

„Школа нам је пуна ђака и пут нам значи како родитељи више не би мисле како ће им деца путовати. Ово злата вреди, да нам млади не одлазе, зато смо радили и заселачке путеве да би остајали, јер све је џабе ако се село опустоши. За сада, хвала Богу има нас доста, нека овако остане биће добро”. каже Кнежевић.

Мештанин Миломир Бешевић

Мештанин Миломир Бешевић захвалио се Влади РС и председнику који су разумели њихове потребе и изашли им у сусрет.
„Ја сам био основац када су долазили да ураде први асфалт и после тога ништа није улагано у ову месну заједницу до пре две године када је у засеоку Кнежевићи рађен пут у дужини од 1.500 метара. Такође ове године, мимо планова, урађен је и заселачки пут, који од када је света и века није био асфалтиран, Сјеничићи - Терзићи у истој дужини. Имамо и добру електричну енергију, бетонске стубове али једини проблем нам је пијаћа вода јер 85 домаћинстава је годинама нема. Пре 67 година је урађена водоводна инсталција која је сада дотрајао. Председник општине је разумео наше потребе и већ је нови пројекат у изради и надамо се да ће то бити урађено”, рекао је Бешебић додајући да су годинама били запостављени и да је сада дошао неко ко их види и који све што обећа испуни.

Директорка Основне школе „Горачићи”, Снежана Илић

У Горачићима се налази једну од већих школа у Драгачеву, коју похађа 130 ученика.
„Већина наших ђака користи аутобуски превоз како би дошла на наставу и урађени пут нам је од великог значаја а даје нам и наду да ће сутра и наша деца хтети да остану у овом прелепом селу”, истакла је диреткторка основне школе Снежана Илић.

Као млад човек који је решио да остане на селу, Дејан Димитријевић има двоје школске деце за које сада зна да ће сигурно безбедније стизати на часове.

Дејан Давидовић, отац двоје школске деце

„И ја сма био ученик ове школе пре 20 година, услови су били катастрофа. Чуо сам од старијих да је пут урађен пре 40 година и од тада ништа. Захваљујући председнику и овој власти он је реконструисан у потпуности и много нам значи. Село нам дође ко слепо црево, није баш прометно, а опет имамо деце за пуну школу”, рекао је Давидовић.

Дејан наводи да је и аутобуски превоз постао редовнији а да је путовање због бољег пута постало сигурније, па да и они као родитељи имају једну бригу мање, јер знају да ће им деца безбедније стизати до школе.

ГЗС

Ђаци безбедније, новим путем, стижу у школу

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dolovic lucani goracici asfalt

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.480.376 посета
Тренутно на сајту: 352 посетилац(a)