Potpisan sporazum o saradnji između opštine Morfu sa Kipra i opštine Gornjeg Milanovca 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Potpisan sporazum o saradnji između opštine Morfu sa Kipra i opštine Gornjeg Milanovca
Trenutno na sajtu: 441       |       Podeli:
24.06.2023 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac i Victor Hadjiavraam,



gradonačelnik grada Morfu na severu Kipra potpisali su  protokol o saradnji.

Prvi put sam u Gornjem Milanovcu i posebno mi je drago što je lep povod posete, a to je potpisivanje bitnog sporazuma o unapređenju saradnje između grada Morfu i Gornjeg Milanovca. Nisam prvi put u Srbiji, bio sam u Kragujevcu i Kruševcu. Prvi utisak o Gornjem Milanovcu je da je grad veoma lepo uređen, a njegovi građani gostoprimljivi, raduje me što upoznajem i ovaj deo Srbije. Očekujem da će naša saradnja ići postepeno, malim, ali sigurnim koracima, najpre kroz kulturnu razmenu, a dalje ćemo videti da je unapredimo i na drugim poljima, kroz sport i ekonomiju- rekao je Victor Hadjiavraam gradonačelnik grada Morfu.

 Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, rekao je da ga veoma raduje što iz godine u godinu, naša opština uvećava broj bratimljenih gradova, kako u regionu, tako i van njega.

–Ono što je veoma značajno jeste da je ovo prva opština sa Kipra sa kojom ćemo imati tesne veze i sa kojom ćemo pokušati da unapredimo saradnju. Narod Kipra je vrlo sličan nama, imamo istu veru i otvorenog su srca kao i mi. U suštini nas je vezala naša zajednička bratska opština Slovenj Gradec, gde smo se upoznali, ovog puta želeo bih da se zahvalim Viktoru na inicijativi za ovo bratimljenje, to je velika čast. Mi ćemo uvek biti dobri domaćini za sve stanovnike Kipra i potrudićemo se za svaki oblik saradnje koja znači napredak za obe opštine, kroz kulturne promocije jednog i drugog mesta, učeničke razmene sportske, ekonomske, ali i političke aktivnosti koje interesuju oba naroda.-

Nakon potpisivanja protokola o bratimljenju, predstavnici milanovačke opštine, zajedno sa gostima sa Kipra obišli su Kulturni centar i Gimnaziju “Takovski ustanak”.

 

GZS / GM Press




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC DEJAN KOVACEVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.331.100 посета
Тренутно на сајту: 443 посетилац(a)