Општина улаже 50 милиона динара у пољопривреду 


Danas promenljivo oblačno i vetrovito              Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu              Počinje pozorišni festival Kustendorf              Nedelja u Bajinoj Bašti rezervisana za besplatne preventivne preglede              Uključen crveni meteoalarm, košava će duvati brzinom većom od 100 kilometara na čas              Najveća barutana na Balkanu slavi 75. rođendan              U nedelju se nastavlja akcija preventivnih pregleda u čačanskom Domu zdravlja              Vlada i prosvetari dogovorili da se u što kraćem roku izmeni Krivični zakon              Čačak privremeno rešio problem odlaganja smeća             

 
Општина улаже 50 милиона динара у пољопривреду
Trenutno na sajtu: 367       |       Podeli:
31.03.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У организацији Канцеларије за пољопривреду општине Горњи Милановац,

у Великој сали органа општине одржано је предавање на тему употребе пестицида у воћарству и пчеларству, саопштено је из Кабинета председника општине.

Предавање су одржали професори Агрономског факултета Светомир Стаменковић и Драго М. Милошевић.

Окупљеним пољопривредним произвођачима обратили су се и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и Милка Недељковић из Канцеларије за пољопривреду.

Општина Горњи Милановац пољопривреду поставља високо на листи приоритета. Послове Општинске управе општине Горњи Милановац из области пољопривреде од 21. септембра 2016. године обавља Канцеларија за пољопривреду. По први пут се у општини системски ради на осмишљавању пољопривредне политике. Канцеларија вам је на располагању за сваку врсту стручне помоћи и увек сте добродошли. Одлуком о буџету oпштине Горњи Милановац за 2017. годину, на име мера подршке руралном развоју опредељена су средства у укупном износу од 39.800.000,00 динара од чега су средства у износу од 39.600.000,00 динара намењена за субвенције пољопривредним газдинствима, а преостала средства у износу од 200.000,00 динара намењена су за дотације невладиним организацијама. Такође, Одлуком о буџету општине Горњи Милановац за 2017. годину, на име подршке за спровођење пољопривредне политике у локалној заједници, опредељена су средства у укупном износу од 5.900.000,00 динара од чега су средства у износу од 1.800.000,00 динара намењена за накнаде противградним стрелцима, 2.000.000,00 динара за набавку противградних ракета, 100.000,00 динара за организовани одлазак на пољопривредни сајам и 2.000.000,00 динара за калцификацију земљишта. Када напред наведеним средствима додамо и средства у износу од 4.300.000,00 динара која су опредељена за реализацију Пројекта употребе органских ђубрива у пољопривреди, што је новина од ове године, oпштина Горњи Милановац ће у овој години директно инвестирати у пољопривредну производњу 50.000.000,00 динара. По издвајању у пољопривреду смо међу првима у Србији, када се погледа улагање у односу на број становника. Канцеларија за пољопривреду је створена са жељом да се чује и ваше мишљење али и да добијете сву стручну помоћ која вам је неопходна, рекао је председник општине.

Милка Недељковић из Канцеларије за пољопривреду је истакла да су Програмом за 2017. годину предвиђене две нове мере: регрес за репродуктивни материјал (вештачко осемењавање) - односно повраћај дела средстава за прво вештачко осемењавање крава и/или јуница и то 2.000,00 динара по крави или јуници и осигурање усева, плодова, вишегодишњих засада, расадника и животиња. Интензитет помоћи по овој мери износиће 40% од вредности без ПДВ-а, максимално 50.000,00 динара.

Канцеларија за пољопривреду ће и у наредном периоду наставити да организује обуке и предавања пољопривредним произвођачима у жељи да им помогне да унапреде производњу.

Глас западне Србије

 




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.499.310 посета
Тренутно на сајту: 367 посетилац(a)