Они имају разлога да славе 1. мај: Ево где је плата 100 000 динара а синдикат задовољан 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Они имају разлога да славе 1. мај: Ево где је плата 100 000 динара а синдикат задовољан
Trenutno na sajtu: 346       |       Podeli:
02.05.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Европска комисија за безбедност и здравље на раду уручила је на Малти предузећу „Рудник и флотација Рудник ДОО“



највеће признање из области  безбедности и здравља на раду. Међутим, мало је познато да ово предузеће важи за једно од најуспешнијих  приватизација не само у Горњем Милановцу већ и у региону. Просечна плата рудара за месец април кретала се од 74 000 до 110 000 динара. Али то није све, за месец мај очекује их  ново повећање за 10 процената, док је претпоследња повишица у јануару износила 7,5 %, казао је  генерални директор Ацо Илић гостујући у Дневнику западне Србије.

На све ово радници имају право на регрес који се исплаћује уз решење за годишњи одмор, док за Божић и Васкрс следује прасе и јагње у новчаном износу од око 12 000 динара.

Председник Самосталног синдиката рудара Горан Радовановић гостујући у Дневнику западне Србије рекао је да се власник рудника Дарко Вукобратовић први пут разочарао у  синдикат уочи овогодишњег Првог маја јер није  имао спреман план прославе који је  био спреман да финансира.

„Био сам изненађен када ме је питао где правите прославу, рекавши да то плаћа предузеће. Али ми нисмо размишљали да би неко могао да нам плати прославу, нити смо се организовали. Због тога нас је казнио да нас двадесетак иде на радничке спортске игре у   Херцег Нови и свима нам купио опрему и два пара патика,“ каже Радовановић.

  

Иначе,  Дарку Вукобратовићу власнику  предузећа Контанго и Рудника само у априлу  уручене су три веома значајне награде међу којима је и награда општине Горњи Милановац  и признање за друштвено-одговорни рад будући да је ово предузеће одвојило огромна средства за локалну заједницу, помагало изградњу инфраструктуре, а  само 20 милиона динара  уложило је у реконструкцију Дома културе у којем се одвијају бројни културни садржаји, представе и концерти, што је раније било незамисливо.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.473.777 посета
Тренутно на сајту: 347 посетилац(a)