Недимовић потпредседник, Марија води скупштину, Недимовић десна рука Брнабићеве 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Недимовић потпредседник, Марија води скупштину, Недимовић десна рука Брнабићеве
Trenutno na sajtu: 370       |       Podeli:
25.08.2020 | 0 коментар(а)



Први са изборне листе „Александар Вучић - За нашу децу

како сада ствари стоје, могао би да буде потпредседник нове владе - незванично сазнају „Новости".
Ово је још једна у низу коцкица, које се склапају пред формирање кабинета у Немањиној 11, што се очекује у данима после повратка државне делегације са разговора са Приштином у Вашингтону 4, односно Бриселу 7. септембра.

Недимовић је дуго времена словио за озбиљног кандидата за фотељу премијера, а та верзија је оснажена управо одлуком да он буде на челу списка кандидата за посланике са којим су напредњаци изашли пред бираче. Ипак, пошто је готово извесно да ће најјачу позицију у извршној власти заузети Ана Брнабић, Недимовићу се смеши потпредседничко место, с тим што се још не зна да ли би са тог положаја наставио да води портфељ пољопривреде где је имао запажене резултате.

Незванично, у Влади остаје и Зорана Михајловић, министарка инфраструктуре, саобраћаја и грађевине. Она би у новој подели карата могла поново да добије ресор енергетике. Њено садашње министарство, с обзиром на то да покрива велику област, могло би бити подељено на два. У том случају, најближи руководећем месту за грађевину је Марко Благојевић, садашњи директор Канцеларије за јавна улагања.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић могла би се преселити у Владу на место министра културе. Она је за овај ресор била виђена и у подели после прошлих избора 2016. године, а сада би могла и постати министарка. Иако никада није желела да потвдри да јој је то и жеља, више пута је истицала да је овај ресор занима, па је и покренула акцију "Уметност која чека правду", како би се пронашло још неко од несталих дела из парламента, у ноћи петооктобарског преврата.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, према незваничним сазнањима "Новости", близу је места министра правде.
- Не знам где ме све нису селили претходних дана. Ја сам, изгледа, као "ол араунд" играч. Нико са мном није причао ни о једном месту на било ком нивоу, а надам се да ћу бити кандидат за градоначелника Новог Сада - рекао је Вучевић о "јавном кадрирању".

Иако карте још нису подељене у Влади ће вероватно бити и министри одбране Александар Вулин, унутрашњих послова Небојша Стефановић и здравља Златибор Лончар, а министарски стаж завршавају Јадранка Јоксимовић (без портфеља за ЕУ) Вања Удовичић (спорт), Зоран Ђорђевић (рад и социјална политика), Владан Вукосављевић (култура), Славица Ђукић Дејановић (популациона политика), Бранко Ружић (државна управа), Горан Триван (екологија)...

Уколико СПС и СНС наставе сарадњу, највише шансе за останак имају шеф дипломатије Ивица Дачић и министар енергетике Александар Антић. Претходних дана се спекулисало да је међу моделима за нову владу и концентрациона, где би из коалиције око СНС, били и СВМ, СПС и СПАС. Како сада ствари стоје, председник Александар Вучић је ближи одлуци да нови тим ипак буде коалициони и да у њему буду социјалисти или Шапићева странка. Прошле недеље формирана је власт у бројним општинама на локалу и готово свуда су СНС и СПС формирале владајућу коалицију. Тај тренд је нарочито уочљив у Војводини.

Марија уместо Маје у Скупштини

За наследнике Гојковићеве на месту председнице Народне скупштине највише шансе има троје посланика. Међу њима су шеф клуба СНС Александар Мартиновић, његов заменик Владимир Орлић, али и Марија Обрадовић. План је да на истој седници буде изабрано руководство парламента и Влада. Рок за избор министара и председника Владе истиче 2. новембра.

ГЗС/Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vlada rs nedimovic brnabic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.318.721 посета
Тренутно на сајту: 370 посетилац(a)