JP „Rzav”: Vodosnabdevanje za sada uredno, uočena nenamenska potrošnja vode 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
JP „Rzav”: Vodosnabdevanje za sada uredno, uočena nenamenska potrošnja vode
Trenutno na sajtu: 630       |       Podeli:
14.07.2023 | 0 коментар(а)



Arilje - Iako već danima imamo visoke temperature na teritoriji Zapadne Srbije, stanje na sistemu Rzav sa kog se snabdeva pet lokalnih samoprava je pod kontrolom



Trenutni proticaj reke Rzav na profilu gde se uzima voda je 4.400 litara u sekundi.

- Mi trenutno radimo sa 750 litara u sekundi. Sto se tiče hidrologije, generalno je situacija dobra i povoljna, a mi imamo i zalihu od 3.000 kubika, medjutim sve zavisi od razvoja situacije i vremenskih prilika. Postoji bojazan da će se do sledeće kiše istrošiti, ali smo mirni za narednih 10-ak dana, i pratimo dalju situaciju, rekao je za RINU Zoran Barać direktor JP Rzav.

On je dodao da je tokom poslednjih par dana uočeno veliko povećanje potrošnje vode, gotovo kod svih korisnika.

- Normalno je da se u vrelim tropskim danima potrošnja vode poveća za 20 procenata , ali recimo u ovom trenutnku opština Arilje troši 60 procenata više. Očigledno se radi o nenamenskom trošenju vode i ljudi moraju da shvate da se sa ovom vodom ne mogu zalivati oranice i koristiti za pranje ulica ako želimo da imamo vodu za piće i osnovne potrebe, moramo racionalno koristiti, ističe Barać.

Restikcije vode se uvode ako nivo protoka Rzava opadne ispod 1400 litara, a u ovom javnom preduzeću naglašavaju da će kao i do sada isporučitavati maksimalan kapacitet ali ukoliko dodje do minimuma biće prinudjeni da uvode restrikcije.

GZS/RINA




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti arilje cacak voda snabdevanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.490.371 посета
Тренутно на сајту: 630 посетилац(a)