Едукативни одсек НБС у Недељи штедње одржао радионице милановачким средњошколцима 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Едукативни одсек НБС у Недељи штедње одржао радионице милановачким средњошколцима
Trenutno na sajtu: 343       |       Podeli:
03.11.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Обележавајући Недељу штедње, Едукативни одсек Народне банке Србије у складу са остатком света,
Едукативни одсек НБС у Недељи штедње одржао радионице милановачким средњошколцима, Фото: ГЗС

спроводи финансијско образовање младих, као главне циљне групе овог пројекта.

На јучерашњем предавању едукатора НБС,у ЕТШ “Књаз Милош”, које су организовале наставнице Јасмина Вујичић, Александра Црногорац и Драгана Брковић, ученици су имали прилику да учествују на две радионице: “Новац и фалсификати” и “Мој буџет и ја”, а предавање је такође одржано И у Гимназији “Таковски устанак.”

–У недељи штедње од 31. октобра до 5. новембра, Народна банка Србије низом едукативних активности, обележава ову манифестацију. Кроз радионицу “Мој буџет и ја” ученици се упознају са најосновнијим финансијским производима, креирајући и симулирајући кроз разне породичне ситуације, уче како да тоше, штеде, инвестирају и донирају. Сврха радионице је да се рационално понашају према новцу који зараде и који имају на располагању тог месеца. Такође, треба да поштују новац и да имају у виду чињеницу да њиховим родитељима није лако да зараде месечну плату- рекла је Снежана Цвијетић из НБС.
Циљ радионице је да се код младих развије поштовање и правилан однос према новцу и како да најбоље расподеле и уштеде одређене месечне суме. У основи свега је планирање, кажу едукатори.

Међу ученицима, смера финансијски администратор има оних који већ зарађују, па су нам кроз свој пример рекли како распоређују зараду и колико је важно научити како да се заради новац, радећи неколико послова.


Петар Петровић, ученик 3.разреда ЕТШ Књаз Милош, Фото: ГЗС

На предавању учимо како да најбоље расподелимо наш буџет и касу и како да уложимо новчана средства. Није тешко штедети, ако зарађујете, јер, како ћемо штедети туђе паре? Мислим да свако треба да почне да ради што раније, радим као ДЈ, а почео сам и да се бавим псима, тако најбоље помажем родитељима- рекао је Петар Петровић, ученик 3. године ЕТШ “Књаз Милош.
Уштеда је могућа, ако и поред школских обавеза, почнете да зарађујете, сматрају средњошколци, на тај начин се најбоље доприноси јачању породичног буџета.
Иначе, заинтересовани посетиоци поддомена Центра за посетиоце од 1. новембра могу да погледају и видео запис о новцу Краљевине Срба, Хрвата И Словенаца, као И о новцу других европских земаља, кажу у НБС.

 

 

ГЗС / ГМ Прес

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC ETS KNJAY MILOS PETAR PETROVIC GM PRES

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.475.314 посета
Тренутно на сајту: 344 посетилац(a)