У Ужицу се реализује пројкет за слепе и слабовиде 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
У Ужицу се реализује пројкет за слепе и слабовиде
Trenutno na sajtu: 363       |       Podeli:
13.09.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - У оквиру својих редовних активности, а у циљу лепшег боравка чланова у просторијама

Међуопштинске организације савеза слепих и слабовидих Србије у Ужицу ова организација одржава бројне радионице.

Тренутно је актуелна радионица на којој чланице удружења савладавају технику пустовања вуне. Овај пројекат најпре је подржала француска амбасада, а направио га је Савез слепих Србије, а бвећ трећи пут сптроводи се на иницијативу Савеза слепих и слабовидих из Ужица.

„Волела бих некако да бар пет радионица одрадимо, овога пута су четири жене активне на радионици, укупно је савладало ову технику, асертификате нам је издала Ено мрежа. Овај пут смо направиле више од 30 лоптица”, рекла је Драгана Дучић, председница МОСС Ужице.

Фото: Принт скрин

Обуку спроводи Етно мрежа Србије, а предавач је Златица Јанкуловски из Панчева, која је истакла да је важно да се слепе и слабовиде жене укључе у овакве активности.

„За мене причињава то да се шири, не само могућност пријатељства, него и одрживост овог заната, као и воља да покажемо да и маргинализоване групе могу да достигну ниво видећих људи, те да на лак и једностзаван начин путем ове технике могу да се интегришу у друштву и да не буду заборављени”, појаснила је Златица Јанкуловски, лиценцирани предавач за старе технике.

Чланице Удружења ообјасниле су да увек радо учествују у оваквим радионицама, а лоптице, које настају као резулат активности у оквиру ове радионице Међуопштинска организација Савеза слепих Србије у Ужицу додељује као поклон својим сарадницима и пријатељима.

ГЗС/ПЗС/ТВ 5 Ужице




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SLEPI SLABOVIDI UZICE DRAGANA DUCIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.510.263 посета
Тренутно на сајту: 364 посетилац(a)