Реконструисана фискултурна сала у ОШ „Бранко Радичевић 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
Реконструисана фискултурна сала у ОШ „Бранко Радичевић
Trenutno na sajtu: 346       |       Podeli:
05.09.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - Са почетком нове школске године ђаци и запослени у најстаријој градској школи у Прибоју, ОШ „Бранко Радичевић“,

у старом делу града, добили су на употребу потпуно реконструисану и савремено опремљену фискултурну салу, пише на сајту општине Прибој.


Ова сала је изграђена 70-их година прошлог века и тада је била једна од најопремљенијих у прибојској општини, али и Златиборском округу. Након деценија коришћења, зуб времена је учинио своје, па последњих година и није била у функцији, а часове физичког васпитања ученици су одржавали у холу или дворишту школе.


Фискултурна сала сада је заблистала у потпуно новом руху. Промењена је фасада, кров, столарија, зидови, подови, реконструисани су тоалети и свлачионице, урађена и справарница и набављена сва потребна опрема и спортски реквизити, како за појединачне тако и за екипне спортове, од фудбала, рукомета, кошарке и одбојке, до атлетике и гимнастике. Тако сада преко 300 ученика школе, али и професори физичке културе, напокон, поново имају одличне услове за рад и извођење наставе физичког васпитања, али и спортска надметања ученика.


Фискултурна сала у ОШ „Бранко Радичевић" обновљена је кроз Пројекат реконструкције Европске уније, преко развојног програма EUPRO, а у партнерству са Владом Републике Србије. Европска унија финансирала је овај пројекат са непуних 75 хиљада евра, док је општина Прибој за набавку спортске опреме и реквизита издвојила 18 хиљада евра.


Извођач радова била је прибојска фирма „Декор инвест", а кроз активности доброг управљања, које се спроводе у партнерству са програмом SWISS PRO, који подржава влада Швајцарске, регулисаће се одржавање и коришћење обновљене сале.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


фискултурна сала Прибој

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.109.725 посета
Тренутно на сајту: 347 посетилац(a)