Трифуновић: Десет процената мање извршење буџета него што је то ранијих година, разлог пандемија 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Трифуновић: Десет процената мање извршење буџета него што је то ранијих година, разлог пандемија
Trenutno na sajtu: 347       |       Podeli:
24.09.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Најзначајнија тачка која ће се наћи пред одборницима на данашњем скупштинском заседању, свакако је извештај
Председник Скупштине града Чачка, Игор Трифуновић, фото: ГЗС

о извршењу буџета града за првих шест месеци ове године, као и расписивање конкурса за избор директора ЈП „Градац” и ЈКП „Чачак” а и извештаји наших регионалних јавно - комуналних предузећа, рекао је председник Скупштине града Чачка, Игор Трифуновић наводећи да ништа мање занимљива тачка није доношење програма за подстицај привреде како би се дефинисали услови и створила могућност да Градско веће распише јавни позив за све привредне субјекте за коришћење средства у износу од 10 милиона динара која су предвиђена буџетом.

„Одлучиваће се, које су то мере за које привредници могу да конкуришу. Као што су проширење производних погона, произодње, куповина опреме и сертификација производа. То су основне ствари, новим планом и програмом је предвиђено да се финансирају и удружења ради заједничког настуупа на иностраним тржиштима”, казао је Трифуновић.

На почетку седнице верификоваће се мандати и то за 11 нових одборника. „После конститутивне седнице и распоређивањем на функције, доста одборника је отишло а неколико је поднело и оставке, и ово је улазак нових по распоредној листи странака. СПС има четири, а седам СНС”, наводи председник Скупштине.

ПРема његовим речима, што се тиче извршења буџета, у односу на претходне године, проценат извршења је мањи и то за неких десет одсто.

„Ове године он износи 35,33 одсто, али обзиром на пандемију корона вируса, то је било и очекивано. Претходне године за исти период извршење је било од 43 до 45 одсто. Средства нису реализована зато што све ПУ, школе и манифестације нису одржавале своје активности. Пошто је пандемија у опадању, не значи да нећемо то реализовати до краја године, и да ће извршење буџета у последњем кварталу бити доста веће. Већ на следећој седници нас очекује и ребаланс буџета коју спрема градска управа”, рекао је Трифуновић.

Драган Бисенић

Одборник Драган Бисенић испред Групе грађана „Чачак је наш" предложио је тачку допуне дневног реда о „Извештају о досадашњем току епидемије Ковид -19 и предузетим мерама на територији града Чачка”. Предлог одборника није увршћен у дневни ред, јер како је навео Трифуновић није у складу са пословником и није дефинисан на најбољи могући начин, а како сам сматра требао би се наћи на некој од наредних седница.
Бисећин каже да ће на данашњој седници образложити предлог и како каже, не постоји бољи тренутак, од овог, да се о њему говори.

„Не видим никакву процедуралну грешку, јер за давање извештаја нема проблема да се он сачини и да скупштини. Да ли ће он бити у писаној форми или усмено кроз излагање шефа Радног тима је небитно. Битно је да се расправа отвори и да сагледамо сада , када постоји застој у епидемији, шта је требало бити урађено а није, а шта је добро урађено да се настави. Не видим, нисам оптимиста, да ћемо наредног месеца, када буде следећа скупштина расправљати о томе, него ћемо када дође неки други пик, ад хок доносити неке одлуке”, казао је Бисенић.


ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


budzet skustina caak trifunovic bisenic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.067.333 посета
Тренутно на сајту: 347 посетилац(a)