Дани патријарха Павла у Чачку: Почаст омиљеном српском пастиру, беседник Петар Божовић 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Дани патријарха Павла у Чачку: Почаст омиљеном српском пастиру, беседник Петар Божовић
Trenutno na sajtu: 424       |       Podeli:
30.10.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - У великој дворани Дома културе на градском тргу у Чачку следеће суботе, 2. новембра, биће одржана завршна академија

четврте манифестације Дани патријаха Павла.

„Поносни смо што је наш град оснивач и домаћин оваквог догађаја и поносни што је најомиљенији српски патријарх био стуб ове духовне средине, годинама се молећи у манастирима око Чачка”, каже за агенцију РИНА Милун Тодоровић, чачански градоначелник.

Он је данас, на конференцији за штампу у Градском већу, нагласио захвалност универзитетском професору др Драгу Милошевићу који је идејни зачетник приредбе која већ има своје огранке у Кућанцима (родном селу патријарховом у Славонији) и у други српским земљама, Гацком, Никшићу и Призрену.

Завршна свечаност почеће у 18.30 изложбом 33 портрета Гојка Стојчевића (патријарха Павла) чији је аутор Хаџи Марко Вујичић, фоторепортер листа „Православље”, а данас су у поседу општине Младеновац.

„Од 19 сати уследиће концерт црквеног хора из Зрењанина „Преподобни Рафаило Банатски”, једног од најбољих које наша држава има, а затим је на програму свечарска беседа глумца Хаџи Петра Божовића, посвећена патријарху Павлу. Улаз је слободан, тако је од првог дана по оснивању приредбе, и тако ће остати”, казао је др Драго Милошевић.

 

РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.395.502 посета
Тренутно на сајту: 425 посетилац(a)